i

Το κυνήγι των λαμόγιων
Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης

Σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες, αντιλαμβανόμαστε το γεγονός ότι κάθε οργανωμένη κοινωνία προσφέρει στα μέλη της πολλαπλασιαστικά οφέλη. Με αυτή τη βασική σκέψη θεωρούμε, υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στην κοινωνία το αλληλέγγυο αντιστάθμισμα που μας αναλογεί. Αυτή άλλωστε είναι η βασική θέση όλων των Οργανώσεων της Κοινωνία Πολιτών οι οποίες αναπτύσσουν δράσεις, πολλές φορές με ίδιο κόστος, προσφέροντας κάθε είδους κοινωνικές υπηρεσίες εκεί που η κοινωνία αδυνατεί.


Το γεγονός ότι στην εποχή της διαφθοράς, του ήσσονος κόπου, και της εύκολης «κονόμας» επιλέγουμε τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης δεν σημαίνει για κανέναν λόγο ότι είμαστε ηλίθιοι ή γραφικοί. Σημαίνει απλά ότι σαν πολίτες αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό.

Όμως φαίνεται ότι κάποιοι όχι μόνον δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις, αλλά ζώντας  παρασιτικά, έχουν κατεργαστεί κάθε δυνατό τρόπο και μέθοδο ώστε να αρπάζουν, να απομυζούν και να οικειοποιούνται τα πάντα. Ο λαός τους λέει κοράκια, τζαμπατζήδες, λαμόγια κι επιτήδειους και η κρατική μηχανή αδυνατεί να τους εξοστρακίσει, από καταβολής Ελληνικού κράτους, γιατί είναι γλιστεροί σα βλέννες κι ανθεκτικοί σαν παράσιτα. Ας θυμηθούμε την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και θα διαπιστώσουμε ότι δυστυχώς, όλα αυτά  τα παράσιτα αποτελούσαν ανέκαθεν τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας.

Σήμερα, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους, αυτά τα ίδια αρπαχτικά, με ακονισμένα νύχια, εξακολουθούν να επιβουλεύονται κάθε διαθέσιμο πόρο. Κι επειδή οι «κουτόφραγκοι» ξύπνησαν… και τα σεντούκια του κράτους άδειασαν… έβαλαν στο μάτι τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που προορίζονται για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών.

Φτάνει ως εδώ! Ήρθε η ώρα να τελειώνει πια αυτό το φαγοπότι.

Το πρόγραμμα για την «Κοινωφελή εργασία» σκιαγράφησε γα μια ακόμα φορά ένα σκηνικό, θλιβερά γνωστό! Πρώτον, ότι μέχρι τώρα Κοινωνία των Πολιτών κοιμόταν τον ύπνο του διακαίου, δεύτερον, ότι τα αρπαχτικά βουτούσαν όλα τα νύχια τους, σε όλα τα βάζα με το μέλι, και τρίτον και σπουδαιότερο, ότι η κρατική δεν θέλει να προστατέψει το μέλι!

Εμείς, οι Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών που σηκώνουμε στις πλάτες μας το κοινωνικό έργο το οποίο η κρατική μηχανή απεμπολεί, ήρθε η ώρα να πάρουμε στις πλάτες ένα ακόμα έργο: Το κυνήγι των λαμόγιων όπου κι αν κρύβονται!

Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης

Έδρα: Κερατέα Αττικής


 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter