i

Ημερίδα στον Δήμο Πύλης για τη δικτύωση και τον εθελοντισμό

Ελασσόνα - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» το οποίο θεωρείται πρότυπο καλής πρακτικής στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων,  με πρωτοβουλία εθελοντικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της δικτύωσής τους για τη δημιουργία Δικτύου Μαζικών Φορέων ( δευτεροβάθμιο όργανο) και  σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, διοργάνωσε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011, ημερίδα  στο Δημαρχείο όπου  παρουσίασε τις δράσεις του στους φορείς της περιοχής.

Στην Ημερίδα αυτή το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που προσκλήθηκε από τους Διοργανωτές , εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα ,προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και τις καλές του πρακτικές. Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», χαίρει της μεγάλης εκτίμησης όλων των φορέων και παραγόντων της περιοχής του Δήμου Πύλης,οι οποίοι αναζητούν τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων που δρουν στην περιοχή.

Στην αναλυτική του εισήγηση με θέμα: «Η Δικτύωση, ο ρόλος και η συμβολή των ΜΚΟ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη-To Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής»,ο πρόεδρος του Δικτύου παρουσίασε όλη τη φιλοσοφία της συνένωσης των δυνάμεων των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ,μέσα από τη δημιουργία Δικτύων , προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα πάνω σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας , να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής .

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ένα Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων ,πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τις τοπικές -και όχι μόνο- Κοινωνίες ,έτσι ώστε να δημιουργούνται όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την ιστορία ,τον πλούτο και τα δυνατά σημεία μιας περιοχής ,έτσι ώστε αυτός να μετατραπεί προοδευτικά σε έναν τόπο προορισμού και να συμβάλει προοδευτικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Το επιτυχές μοντέλο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (με 70 συλλόγους εκ των οποίων οι 18 της διασποράς), αποδεικνύει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες πηγάζουν από τον ευγενή πόθο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, σε όλα τα επίπεδα ,επιφέρουν θετικότατα αποτελέσματα.

Η συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και η δυναμική διεκδίκηση για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου(των φυσικών και ανθρώπινων πόρων της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης και των πολιτιστικών αγαθών) είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν το μέλλον ,αλλά να το διαμορφώνουν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος ,προκειμένου να παρουσιάσει τις δράσεις του και την τεχνογνωσία του . Για τον λόγο αυτό συμμετείχε σε ειδικές Ημερίδες στην Καρδίτσα ,στον Αλμυρό ,στο Τυμπάκι του Ν. Ηρακλείου Κρήτης, στον Δήμο Τεμπών ,στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα παραμείνει στο πλευρό των Εθελοντικών Οργανώσεων του Δήμου Πύλης ,ως επιστημονικός σύμβουλος .

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης Κ.Κουφογάζος,που προλόγισε την συνάντηση,ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Παναγιώτου,οι αντιδήμαρχοι Ι.Κουτσονάσιος, Α.Πλαβός, Ι.Σουφλιάς, Ν.Τόλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Μαγκούτης, Π.Λέφας, Φ.Θέος, Β.Μπουροκώστα, Κ.Δούλαλας, Κ.Μπουζιώκας, η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων Π.Βράντζα, ο πρόεδρος νέων Δ.Ε.Αιθήκων ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συνάντησης, πρόεδροι και μέλη Τ.Σ, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και πλήθος κόσμου.


Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος Σκριάπας Κων/νος Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Η Γενική Γραμματέας Μπουζούκη Ελισσάβετ Διοίκηση Επιχ/σεων και Οργανισμών


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas
emigrants "Perrevia", Secondary Non Governmental Organisation, ELASSONA LARISAS -GREECE
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.: Πρόεδρος:6974-881944 FAX: 24930-22579
6ης Οκτωβρίου 115-Ελασσόνα (40200)

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter