i

Συμβολή των ΜΚΟ Θεσσαλίας στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής

Επιστολή προς: Αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό,  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτ/σης Θεσσαλίας κ. Π. Γερακούδη, Αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους και τις ενώσεις ξενοδόχων Σκοπέλου, Αλοννήσου, Λίμνης Πλαστήρα, Λάρισας, Τρικάλων και Σκιάθου.

Με αφορμή τον προβληματισμό και την διαλεκτική που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με την μετατροπή της Θεσσαλίας σε αγαπημένο τόπο προορισμού, θα θέλαμε να επανέλθουμε σε παλαιότερη πρότασή μας, που αφορούμε τη στενή συνεργασία της συντεταγμένης Πολιτείας, με όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας, οι οποίες επί δεκαετίες και εξ ορισμού, συμβάλλουν τα μέγιστα στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας και στην ανάδειξη της περιοχής μας, μέσα από τις δράσεις τους.

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, δηλ. η Ομοσπονδία των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας, που αγκαλιάζει εκατοντάδες Συλλόγους, φορείς και Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες και έχει εκλέξει το πρώτο στην ιστορία 11μελές Δ.Σ. τον περασμένο Φεβρουάριο 2011, πιστεύει ότι ο όποιος προγραμματισμός δράσεων και πρωτοβουλιών, από την αιρετή Περιφέρεια, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη συνεργασία των Φορέων του Δικτύου, που ασχολούνται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα με το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Από την πλευρά του το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, μπορεί να διαθέσει εκπροσώπους του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει η Θεσσαλία, έτσι ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός και

ΖΗΤΑΜΕ
1. να συμμετέχουμε στην Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού, όπως επίσης και
2. στο ευέλικτο Συντονιστικό Όργανο, που προτίθεται να συστήσει η αιρετή Περιφέρεια, για τον γρήγορο σχεδιασμό και άμεση εκτέλεση δράσεων, σχετικά με την προώθηση της Θεσσαλίας, ως τουριστικού προϊόντος.

Με κάθε σοβαρότητα και αίσθηση των ευθυνών μας, σας επισημαίνουμε ότι μέσα από την καινοτόμα και πρωτοπόρα προσπάθεια των Συλλόγων και φορέων της Θεσσαλίας να δικτυωθούν (Φεβρουάριος 2011) και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, δημιουργούνται όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, να καταστεί η συντονισμένη και συλλογική δράση των μελών του Δικτύου , ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο όλης της Θεσσαλίας.

Πιστεύουμε ότι μέσα από την διοργάνωση σπουδαίων πολιτιστικών δράσεων, σε συνεργασία με όλα τα μέλη μας , που αφορούν την ανάδειξη των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων, την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, της λαογραφίας, της παράδοσης, της προβολής και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, των Φεστιβάλ εντός και εκτός Θεσσαλίας, της αξιοποίησης των εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της υλοποίησης Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, της συνεργασίας του Δικτύου με τα Επιμελητήρια, την ΠΕΔΚ, την Περιφέρεια και όλους τους αιρετούς, τα Υπουργεία, τα Πανεπιστήμια και την επιστημονική κοινότητα, μπορεί το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, να στέκεται αρωγός και να συμβάλει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Θεσσαλίας και της μετατροπής της σε έναν αγαπημένο τόπο προορισμού.

Εξάλλου όλες οι δράσεις του Δικτύου που αφορούν το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Οικονομία, την Κοιν. Αλληλεγγύη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη προσφέρουν ένα σπουδαίο έργο στη Θεσσαλία και κινητοποιούν όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις των Ενεργών Πολιτών, τις οποίες, ουδέποτε χρησιμοποίησε η Πολιτεία κατά τρόπο συντεταγμένο και αποτελεσματικό.

Γι' αυτό και οι Σύλλογοι-Μέλη του Δικτύου διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε κάθε επιτροπή Διαβούλευσης, που αφορά την ανάπτυξη και ότι οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να συντονίσουν, αλλά και να προσαρμόσουν τις δράσεις τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα, που αφορά την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας, να είναι το καλύτερο δυνατό.

Όλο το Δ.Σ. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, εργάζεται εθελοντικά, κατά τρόπο μεθοδικό, πάνω στη διοργάνωση συλλογικών δράσεων με τα μέλη του, έτσι ώστε να αναδειχθούν όλα τα δυνατά σημεία της Θεσσαλίας και να συμβάλει και αυτό στη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής, αφού πιστεύει ότι η Θεσσαλία έχει μια θαυμάσια ιστορία, εξαιρετικά αρχαιολογικά και Βυζαντινά μνημεία, μοναδικές φυσικές ομορφιές που ξεκινούν από τη θάλασσα και καταλήγουν στο παγκόσμιο μνημείο της Φύσης, τον Όλυμπο και τέλος, διαθέτει μια τεράστια και μοναδική, για την ποιότητά της, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή, που μπορεί να κατακτήσει νέες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Και στον τεράστιο αυτό αγώνα εξωστρέφειας της Θεσσαλίας, οι εκατοντάδες Εθελοντικές Οργανώσεις που προχώρησαν στην δικτύωσή τους και δημιούργησαν το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας , μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα μέσα από τις στοχευμένες δράσεις τους και τη συνεργασία με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας, συνεργασία την οποία το Δίκτυο επιδιώκει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας θα συνεργαστεί στενά με τους φορείς του Τουρισμού της Θεσσαλίας (Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων - Ενοικ. Δωματίων, Περιφέρεια κ.ά. ) έτσι ώστε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας να καταστεί ελκυστικό και να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις εκδηλώσεις του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας.
Η Θεσσαλία και το δικαιούται και το αξίζει.


Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης Η Γεν. Γραμματέας ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc


www.mkothessalias.gr
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter