i

Δήμος Αλμυρού - Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Κοινωνική Οικονομία
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 09:34

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από την «Εν Δράσει» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού και το υπό σύσταση «Δίκτυο Συλλόγων-ΜΚΟ Αλμυρού», την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού,  Σεμινάριο με τίτλο:  «Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Κοινωνική Οικονομία».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα μέλη των Συλλόγων του νέου δήμου Αλμυρού, που θα συστήσουν το «Δίκτυο Συλλόγων – ΜΚΟ Αλμυρού», μέλη επαγγελματικών συλλόγων, ο Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου Βασίλης Τακτικός Δημοσιογράφος εκ μέρους του «Έργου Πολιτών» και του Δικτύου “Σύμπραξη ΜΚΟ”, αναφέρθηκε με απλό τρόπο, στην βιωσιμότητα των τοπικών συλλόγων και την τοπική ανάπτυξη δίνοντας έμφαση στα μέσα, τους πόρους και τις ευκαιρίες που δίνονται στις δικτυώσεις συλλόγων, μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όσο περισσότερο ενεργή και οργανωμένη είναι η κοινωνία των πολιτών, τόσο περισσότερο προχωρά και αναπτύσσετε ο τόπος, αφού ασκείται εντονότερη πίεση στην Δημοτική αρχή, για μεγαλύτερη και πιο ποιοτική ανάπτυξη. Βασικό στοιχείο, το οποίο άλλωστε προβλέπει και ο “Καλλικράτης” είναι η συνεργασία των συλλόγων της κοινωνία των πολιτών, με τις τοπικές αρχές,  με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, σε επιτροπές και κέντρα λήψης αποφάσεων των νέων Δήμων.

Μέσα από την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, διαφαίνεται η ελπίδα, της ανασυγκρότησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών. Μία κοινωνίας ενεργοποιημένης, που έχει τη δύναμη να παρασύρει τις Τοπικές Αρχές, σε μία αναπτυξιακή τροχιά και ευημερία.

Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter