i

Κατάρτιση Ανέργων με Επιχορήγηση (Training Voucher) στον παραγωγικό τομέα Β' της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος)
Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 15:21

Αναδημοσίευση από espa

 

Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training voucher), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 4.900 άνεργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις εξελίξεις του κλάδου. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για την απασχόληση των ανέργων σε Ορυχεία & Λατομεία, Μεταλλεία, Πετρέλαιο & Φυσικό αέριο (π.χ. άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξη λιγνίτη & άνθρακα κ.α.).

Τα προγράμματα κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση), διάρκειας 400 ωρών, θα υλοποιηθούν στα θεματικά αντικείμενα της παρούσας, με υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον του 30% των καταρτισθέντων διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών, για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από τα πιστοποιημένα στο ΘΠ «Επαγγέλματα Τεχνικά & Μεταφορών» από το ΕΚΕΠΙΣ, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο ‘Μητρώο ΚΕΚ’, στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης

Κάθε άνεργος, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων της παρούσας, θα εγγραφεί στο ‘Μητρώο Ωφελουμένων’ και θα παραλάβει προσωπική ‘επιταγή κατάρτισης’ (training voucher), η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει, σύμφωνα με τις ανάγκες του, το ΚΕΚ και το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα παρακολουθήσει, στο πλαίσιο της παρούσας.

Τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) μπορούν να να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση , μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) από 22 Οκτωβρίου 2012 έως 12 Ιουνίου 2013.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο  πρόγραμμα, θα μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση , μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr)  από 12 Δεκεμβρίου 2012 εώς 4 Φεβρουαρίου 2013.

Είδος ενίσχυσης:Κατάρτιση / Εκπαίδευση, Κατάρτιση Προσωπικού

Σε ποιους απευθύνεται:1. Ανεργους Τεχνίτες & Διπλ. Μηχανικών του παραγωγικού τομέα Β' της οικονομίας , 2. ΚΕΚ, πιστοποιημένα από το ΕΚΕΠΙΣ στο Θ.Π. «Επαγγέλματα Τεχνικά & Μεταφορών »

Προϋπολογισμός: € 30.576.000

Περίοδος υποβολής; από 22/10/2012 έως 21/6/2013

 

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter