i

Πράσινα ∆ώµατα σε ∆ηµόσια Κτήρια
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 02:00

Αναμένεται πρόγραμμα χρηματοδότησης για ην Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου, κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, με στόχους: Βελτίωση θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτήρια. Βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτήριο της παρέμβασης. Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επιβράδυνση και τελικά στην αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής

Σε ποιους απευθύνεται
Υπουργεία , Περιφέρειες, ΟΤΑ , Άλλα Νοµικά Πρόσωπα ∆ηµοσίου ∆ικαίου, Νοµικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ∆ικαίου µη κερδοσκοπικού κοινωφελούς χαρακτήρα

Επιχειρησιακό πρόγραμμα
ΕΠ "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη"

Περιοχή εφαρμογής
Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος
Περιβάλλον

Κατηγορία δικαιούχων
Υπουργεία - ΝΠΔΔ, Περιφέρειες, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α' και Β' βαθμού), Άλλα νομικά πρόσωπα, Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)

Σε ποιους απευθύνεται
Υπουργεία , Περιφέρειες της χώρας, Καλλικρατικούς ΟΤΑ , Άλλα Νοµικά Πρόσωπα ∆ηµοσίου ∆ικαίου, Νοµικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ∆ικαίου µη κερδοσκοπικού κοινωφελούς χαρακτήρα

Όροι και προϋποθέσεις
Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Α. Τα περιεχόμενα του Φακέλου Δικαιολογητικών, όπως αυτά αναφέρονται ακολούθως και εξειδικεύονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια»

(i) O Δικαιούχος έχει την αρμοδιότητα εκτέλεσης της πράξης για την οποία υποβάλλει την πρόταση. Υποβάλλονται στοιχεία τεκμηρίωσης όπως προγραμματική σύμβαση, οργανισμός Υπουργείου, συστατική πράξη, κτλ.

(ii) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στη παρούσα πρόσκληση και βρίσκεται δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cres.gr.

(iii) Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ), σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικής υποβολής σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π. 38590/ΟΠΣ 1140/07-09-2011 του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας περί «Υποχρεωτικής υποβολής των εντύπων ΟΠΣ του ΕΣΠΑ από τους δικαιούχους μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής υποβολής και Υποχρεωτική έκδοση των εντύπων από τους Φορείς Διαχείρισης μέσω ΟΠΣ» και έντυπη. Το πρωτότυπο έντυπο ΤΔΠΠ που θα υποβληθεί στο Φάκελο Δικαιολογητικών και θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή από τους αρμόδιους φορείς, θα πρέπει να είναι το παραγόμενο από το σύστημα (ΟΠΣ) μετά από την συμπλήρωση της φόρμας ΤΔΠΠ της ηλεκτρονικής υποβολής ΕΣΠΑ.

(iv) Bεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α του Δικαιούχου.

Στην περίπτωση που ο Δικαιούχος δε διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια δύναται να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα υλοποίησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22, του νόμου 3614/2007, με προγραμματική σύμβαση στην αρχή από την οποία εποπτεύεται ή σε συναφή δημόσια υπηρεσία ή Ο.Τ.Α α΄ και β΄ βαθμού ή ανώνυμη εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Α. Σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητη κατά την υποβολή της πρότασης η υποβολή:

Απόφασης του αρμόδιου διοικητικού οργάνου του δυνητικού Δικαιούχου για συμφωνία υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με τον εποπτεύοντα φορέα που διαθέτει τη διαχειριστική επάρκεια τύπου Α.
Απόφαση του αρμόδιου διοικητικού οργάνου του φορέα που διαθέτει την διαχειριστική επάρκεια τύπου Α για αποδοχή της εκχώρησης της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου πράσινου δώματος σε περίπτωσης ένταξης.

Η προγραμματική σύμβαση θα πρέπει να έχει υποβληθεί πριν την ένταξη σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση απορρίπτεται και ενημερώνεται σχετικά ο Δικαιούχος.

(v) Βεβαίωση του Δικαιούχου περί μη χρηματοδότησης της προβλεπόμενης δαπάνης της πράξης από άλλο ΕΠ στο πλαίσιο της τρέχουσας ή της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

(vi) Χρηματοοικονομική ανάλυση προσδιορισμού του προς χρηματοδότηση ποσού (για έργα που παράγουν έσοδα) ή βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων.

(vii) Δήλωση του Δικαιούχου ότι θα τηρήσει τους εθνικούς και κοινοτικούς κανόνες.

(viii) Υπεύθυνη Δήλωση του Δικαιούχου ότι τα ακίνητα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις δεν απαιτούν πρόσθετη στατική ενίσχυση και ότι στην περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί η δαπάνη βαρύνει το Δικαιούχο.

(ix) Απόφαση του αρμόδιου διοικητικού οργάνου (Δημοτικού Συμβουλίου, Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρυτανικού Συμβουλίου, Διοικητικού Συμβουλίου, κτλ) για αποδοχή των όρων της Πρόσκλησης και έγκριση συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

(x) Οποιαδήποτε άλλη απόφαση αρμόδιου συλλογικού οργάνου ή εποπτεύουσας αρχής είναι απαραίτητη.

(xi) Απόφαση ορισμού υπευθύνου πράξης.

(xii) Αποδεικτικό πως ο Δικαιούχος διατηρεί το δικαίωμα πραγματοποίησης των έργων/παρεμβάσεων στα ακίνητα, δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της κυριότητας του/ων ακινήτου/ων καθώς και Οικοδομική/ες Άδεια/ες αυτού/ων.

Β. Τα περιεχόμενα του Φακέλου Στοιχείων Πράσινων Δωμάτων, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος.

Προϋπολογισμός
€ 20.000.000

Περίοδος υποβολής
από 5/12/2011 έως 6/2/2012

Σχετικά αρχεία
Πρόσκληση (PDF - 354,12 Kb)
Περίληψη Πρόσκλησης (PDF - 147,94 Kb)
Οδηγός Εφαρμογής (PDF - 1,86 Mb)
Προδιαγραφές (PDF - 1,02 Mb)
Συνοδευτικά αρχεία (ZIP - 1,45 Mb)


Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.cres.gr
Διεύθυνση: 19ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι, Αττική
Τηλ: 210 6603300
Φαξ: 210 6603301-02

Βασιλακοπούλου Κωνσταντίνα
210 6603300
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για σύνταξη φακέλων υποβολής και υποστήριξη στην αναζήτηση συνεργασιών

ΙΝΜΕΚΟΕ Γ ' Σεπτμβρίου 69

τηλ.: 210 8813760, 2108813761

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter