i

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για την ενεργοποίηση του νόμου 4430/16 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 12:41

Η οριζόντια δικτύωση και επικοινωνία, η επιμόρφωση και η διάχυση οργανωτικής τεχνογνωσίας είναι οι όροι για την ανάπτυξη και την στήριξη της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.

Μέχρι σήμερα και παρά τις πρόνοιες του νέου νόμου 4430/16, το θεσμικό περιβάλλον και οι διαθέσιμοι πόροι είναι αρνητικοί παράγοντες για την ενεργοποίηση του συλλογικού υποκειμένου της κοινωνικής οικονομίας.

Η ΠΕΣΚΟ (Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων κοινωνικής οικονομίας) έχει δείξει τον δρόμο πως μπορούν να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του χώρου με πρωτοβουλίες που ξεκινούν από τα κάτω. Στο τριήμερο σεμινάριο «Μέντορες» για την κοινωνική οικονομία στην Δυτική Ελλάδα 3-5 Μαρτίου, με ανοικτές διαδικασίες ενεργοποιήθηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς δημιουργώντας ένα σπουδαίο επικοινωνιακό και επιμορφωτικό γεγονός υψηλής απόδοσης.

Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια έδωσαν ώθηση στην πρωτοβουλία και την αυτοργάνωση  από  τα κάτω.

Διαπιστώνουμε ότι, δεν μπορούμε να περιμένουμε την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας από το κράτος εάν η ίδια η κοινωνία δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια της.

Γι’ αυτό σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε κάθε περιοχή και με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Μέντορες» τέλος Απριλίου στη Λάρισα, αρχές Μάιου στη Τρίπολη, μέσα Μάιου στην Ήπειρο ώστε μέχρι το φθινόπωρο να πραγματοποιηθούν ανάλογα γεγονότα σε όλες τις περιφέρειες τις χώρες. Στην Αττική ξεκινάμε το επιμορφωτικό πρόγραμμα με μια θεματική κάθε βδομάδα.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

  • «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμοί κοινωνικής οικονομίας» 
  • «Το νέο εργασιακό περιβάλλον πέραν της μισθωτής εργασίας»
  • «Κοινωνικές επιχειρήσεις στον χώρο της υγείας» «Στήριξη – βοήθεια στο σπίτι»
  • «Το καταναλωτικό κίνημα και η κοινωνική οικονομία»
  • «Επικοινωνία και επιμόρφωση συνεργατικών σχημάτων» «Κίνηση Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής»
  • «Πράσινο επιχειρείν και κοινωνική επιχειρηματικότητα στην ανακύκλωση»
  • «Τοπικές ενώσεις και κοινωνικό κεφάλαιο»
  • «Ανάπτυξη της απασχόλησης μέσω τοπικών εταιρικών συμπράξεων για την ανόρθωση του αγροτικού χώρου. Ευρωπαϊκές πρακτικές και ελληνικές προοπτικές»
  • Αγροδιατροφή και κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία»

Το πρόγραμμα όπως είναι γνωστό ήδη είναι ανοικτό σε συμμετοχές τόσο για συμμετάσχουν όλες οι κοινωνικές επιχειρήσεις όσο και  για την ενίσχυση της ομάδας Μεντόρων επιμορφωτών που μέχρι τώρα ξεπερνούν τα 30 στελέχη, ειδικούς επιστήμονες και συγγραφείς που εισηγούνται σε θέματα κοινωνικής οικονομίας.

Δηλώσεις συμμετοχής και ανάληψη πρωτοβουλιών

ΠΕΣΚΟ τηλ 2108813761 κιν. 698 8343519

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter