i

Κων/νος Σκριάπας

Είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και προσεκτική προσέγγιση από τον αγαπητό μας κ. Τσουτσοπλίδη ,που αναφέρει και καταγράφει αρκετά στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Παρατηρητηρίων.
Προφανέστατα πρέπει να καθορίσουμε τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ όχι φυσικά για να ελέγχονται οι όποιες δραστηριότητες ή πρωτοβουλίες των επί μέρους ομάδων, αλλά να λειτουργούν με αποδεδειγμένα ,διεθνώς αποδεκτές ,διαδικασίες αποτελεσματικότητας και παρέμβασης.


Αλλά, αγαπητοί φίλοι ,

το ζητούμενό μας ,δεν είναι μόνον η διάφανη ,αξιοπρεπής ,σοβαρή ,εμπεριστατωμένη ,ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία μας (πολύ ορθά ο κ. Τσουτσοπλίδης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο τρόπο δράσης) ,που η επιστήμη ,σε όλη την υφήλιο επιτάσσει.


Αν δεν ήταν μόνον έτσι ,δεν θα είχαμε κανένα λόγο να συμμετέχουμε στην τιτάνια αυτή προσπάθεια, που προς το παρόν διαχειρίζεται η κ. Χατζή ,που με ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο , ουδεμία παρέμβαση στα εσωτερικά μας θέλει να έχει, παρά μόνο να προσφέρει την απαραίτητη εκείνη υποστήριξη ,για να αρχίσουμε να λειτουργούμε αυτόνομα.


Αυτός είναι και ο ρόλος της ,να παράξει στις ΜΚΟ το καλύτερο περιβάλλον για να συντονίσουν τις δράσεις τους και η παρουσία τους να συμβάλει σε μια καλύτερη Κοινωνία και γιατί όχι Δημοκρατία.

Το εγχείρημά μας είναι τεράστιο και κινείται σε πολύ λετπές ισορροπίες. Η Πολιτεία οφείλει να μας παρέχει κάθε ευκολία για να λειτουργούμε και να παράγουμε ιδέες ,πολιτισμό και να κρίνουμε ως ελεύθεροι πολίτες. Είχε πει κάποιος ,κάποτε (ξέρετε ποιός) : "Διαφωνώ με ότι λες ,αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικάιωμά σου να το λες".

Προφανώς ,θα πρέπει να εργαστούμε :
1. Έξυπνα
2. Χρήση νέων Τεχνολογιών
3. Γνώση και Επιστημονικότητα
4. Σοβαρότητα
5. Διαφάνεια
6. Σχεδιασμός
7. Στόχευση
8. Μεθοδολογία
9. έλεγχος Αποτελεσματικότητας
10. ΄Μέτρηση αποτελεσματικότητας
και τόσα άλλα.

Αγαπητοί φίλοι ,έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα ,που θα πρέπει να κερδίσουμε.

Από την πλευρά μου ,με κάθε σεβασμό πρός όλους μας,όπως έχω πει και προχθές στο σύντομο σημείωμά μου ,σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής των ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ και των Αναπληρωτών, είμαι ευτυχής που θα βρεθώ στο ίδιο τραπέζι ,με τόσους άλλους συνανθρώπους μου ,που εκπροσωπούν την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών της πατρίδας μου και θα μοιραστώ μαζί τους το ίδιο όνειρο.
Ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον για μας ,αλλά πρώτιστα για τα παιδιά μας. Μέσα σε μια διεθνή Κοινωνία ,που ο ρόλος μας θα είναι και σημαντικός και αξιοπρεπής και διακριτός.
Αυτό και μόνον το γεγονός είναι σπουδαίο και θα έλεγα και ιστορικό ,σε ότι έχει σχέση την εμβέλειά του σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πολλά προκύπτουν μέσα από την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών .
Το ζω καθημερινά ,τόσο στο ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,όσο και στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, όπου όχι μόνο ανακλύπτουμε νέες δράσεις και παρεμβάσεις ,σε τόσα πολλά και σπουδαία θέματα, αλλά κυρίως γιατί δεν μένουμε στα λόγια ,αλλά υλοποιούμε τα οράματά μας και τα μετατρέπουμε σε σπουδαίες δράσεις που αφορούν το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,την Κοινωνική Οικονομία,την Κοινωνική Αλληλεγγύη ,την Ανάπτυξη,τις μειονότητες, τις Επιστήμες, τις Τέχνες κ.ά. Δηλ. βλέπουμε μια σκέψη να μετουσιώνεται σε συγκεκριμένη δράση ,μέσα όμως από μεθοδική και προσεγμένη εργασία, γιατί μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι και μαχητικοί ,αλλά δεν απαξιω΄νουμε τίποτα και τίποτα δεν θεωρούμε εύκολο ή απλοϊκό. Όλα τα θεωρούμε ,αλλά και είναι-σπουδαία.

Φίλοι μου ,προχωράμε όλοι κανονικά και να δείτε ότι ο δρόμος για την Ιθάκη (που μπορεί να είναι φτωχική ή μάλλον τότε στην αρχαιότητα ήταν, γιατί σήμερα είναι ένας θαυμάσιος τόπος προορισμού) ,αλλά αν δεν υπήρχε αυτή ,δεν θα κάναμε το ταξίδι μας. Που αυτό είναι που μετράει.

Κάποτε ,θέλω να πιστεύω ,ότι θα λέμε όλοι ,ότι "ήμουν και εγώ εκεί!" Με τόσους πολλούς που είχαμε κοινό όραμα και -πάνω απ' όλα -που δουλέψαμε συλλογικά για να το πετύχουμε . Ενεργοί Πολίτες που μέχρι χτες δεν γνώριζε ο ένας την ύπαρξη του άλλου!


Καλή Αντάμωση στην Ολομέλεια .


Σκριάπας Κων/νος
Οικονομολόγος ΑΠΘ-ΝΟΕ-Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας
Πρόεδρος Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας
Πρόεδρος Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων"ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
Μobile:6974-881944 FAX: 24210-71200
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
SITES: www.mkothessalias.gr, www.diktioelassonas.gr
Kωνσταντά 247-249-ΒΟΛΟΣ (38222)

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter