i

Σχέδιο ψηφίσματος της ολομέλειας

Λαμβάνοντας υπόψη την διακήρυξη θέσεων και τις τοποθετήσεις όλων των θεματικών και περιφερειακών επιτροπών που αναγνώστηκαν στην σημερινή συνδιάσκεψη.

Θέτουμε στην κρίση της ολομέλειας το παρακάτω ψήφισμα.

Ψηφίζουμε

1. Την πρωτοβουλία θεσμοθέτησης της εκπροσώπησης των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών με αντιπροσώπους που θα εκλέγονται από την ολομέλεια των περιφερειακών παρατηρητηρίων, σύμφωνα με την διοικητική διάρθρωση της χώρας και από τις 15 θεματικές επιτροπές του παρατηρητηρίου.

2. Θεωρούμε την ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών ως τη σημαντικότερη και ουσιαστική πράξη για το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού 2011.


3. Δηλώνουμε, σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία την σαφή διάκριση του ρόλου των οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών και να μην συγχέεται ο τομέας των κοινωνικών επιχειρήσεων- με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις (όπως έχουμε κοινοποιήσει στο σχετικό μας υπόμνημα).

4. Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην μη τήρηση του νόμου "Καλλικράτης" στο ζήτημα καθυστέρησης της συγκρότησης των επιτροπών διαβούλευσης και την μη συμμετοχή τους στην συζήτηση για την ψήφιση των προϋπολογισμών των Δήμων όπως προβλέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Για αυτό τον λόγο είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε ακόμη και στην δικαιοσύνη εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις αυτές, καθώς η μη τήρηση του συγκεκριμένου νόμου θίγει τον ρόλο των οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών.

5. Θεωρούμε, αναγκαία την οριζόντια συνεργασία όλων των κυβερνητικών οργάνων που σχετίζονται με τον εθελοντισμό και την κοινωνική οικονομία και ζητάμε το σεβασμό της κυβέρνησης στους εξειδικευμένους θεσμούς της Πολιτείας και ειδικότερα στον κρατικό οργανισμό για τον Εθελοντισμού "Έργο Πολιτών" που αποτελεί δομή στήριξης του πεδίου.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 105 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter