i

Όλες οι ΜΚO δεν είναι ίδιες

Του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημιουργείται, κατά τρόπο εσκεμμένο και εκ του πονηρού, από διάφορα κέντρα εξουσίας, ένα κλίμα ενάντια στις Εθελοντικές Οργανώσεις, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς, αλλά και νοσηρής διαπλοκής κάποιων από αυτές, με εκπροσώπους της Πολιτείας και της κατασπατάλησης, πολύτιμων για τη χώρα πόρων. Για τον λόγο αυτό, το, Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, που αγκαλιάζει εκατοντάδες

υγιέστατες Εθελοντικές Οργανώσεις, σε όλη τη Θεσσαλία, ξεκαθαρίζει ότι στο όνομα αυτών των -καταδικαστέων απ' όλους - συγκεκριμένων περιστατικών, δεν θα επιτρέψει να κηλιδωθούν οι εκατοντάδες οργανώσεις, που με κόπο, θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν, όλα αυτά τα χρόνια τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.

Η πολιτισμική, περιβαλλοντική και οικονομική παρακμή της πατρίδας μας, οφείλεται σε όλους αυτούς, που με κάθε τρόπο διαχειρίστηκαν τις τύχες της. Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδίδονται και να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται, αυστηρά. Η δε αναζήτηση «εξιλαστήριων θυμάτων» και η κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων κάθε άλλο πάρα μας τιμά ως πολίτες και ως χώρα και δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις

πρόσφατες τραυματικές μας εμπειρίες που υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.
Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, καταδικάζει, με τον πλέον αυστηρό τρόπο, τις λίγες αυτές ΜΚΟ, που καταστρατηγούν με τον χειρότερο τρόπο τις έννοιες του Εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Ευτυχώς, στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών μας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την πολιτισμική- παρακμή και την έκπτωση των αξιών. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στερούνται πολλά, από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, τον χρόνο τους, ξοδεύουν χρήματα από το υστέρημά τους, για να συμβαίνουν σπουδαία γεγονότα και να λειτουργούν όλες αυτές οι Οργανώσεις, που, δυστυχώς, ουδέποτε, στήριξε και αγκάλιασε, πραγματικά,η Πολιτεία.

Στο όνομα, λοιπόν όλων αυτών, των αξιοπρεπέστατων ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, θα διεκδικήσει από την Πολιτεία κανόνες, ισονομία στην μεταχείριση και διαφάνεια. Γιατί, αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές. Να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία, που να κινείται με κανόνες, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.

Ένας εθελοντής συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη, την συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου, λειτουργώντας με συμμετοχικότητα, αφοσίωση και προπάντων ευθύνη.
Αυτές τις εκατοντάδες Οργανώσεις εκπροσωπεί το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και μαζί τους θα πορευτεί στον όμορφο δρόμο της προσφοράς και της προόδου. Σε συνεργασία με τους συντεταγμένους φορείς της Πολιτείας που τιμούν το ρόλο τους και έχουν αίσθηση του καθήκοντος και των ευθυνών τους.

Παράλληλα, συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια Δικτύωσης όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων της Ελλάδας, μέσα από τη δημιουργία του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου της Κοινωνίας Πολιτών, που θα εκφράζει τη βούληση των οργανώσεων την Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών να διαμορφώνουν το μέλλον και να διεκδικούν διαφάνεια στις αποφάσεις, που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας και κυρίως των επόμενων γενεών. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια πρόκληση που πρέπει όλοι μας να κερδίσουμε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε αυτό που μας άφησε ως παρακαταθήκη ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω!»

Στο όνομα αυτών των αρχών, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας καλεί όλους τους Συλλόγους και Εθελοντικούς φορείς της Θεσσαλίας να συνεχίσουν να εγγράφονται στο Δίκτυο και να συμμετέχουν και αυτοί στη δημιουργία ενός δυνατού και σύγχρονου Δικτύου (Ομοσπονδίας) Εθελοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλίας, που θεωρείται, ήδη, ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και εξέλεξε το πρώτο του 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τον Φεβρουάριο 2011, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Εθελοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλίας.
(Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974881944,6973018886,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας
Ο πρόεδρος Κων. Σκριάπας Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης
Η γεν. γραμματέας Κων. Σδραβοπούλου Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter