i

Συναντήσεις για την κοινωφελή εργασία

Tα 35 εκατ. ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός του προγράμματος που αφορά την κοινωφελή εργασία στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ οι ωφελούμενοι υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 11.000. Χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ζήτησε τη συμβολή των δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής στην εφαρμογή της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο:

• Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

• Την προώθηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ).

• Την αξιοποίηση από τους δήμους των δυνατοτήτων που ανοίγονται με το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προσφέρει εργασία για πέντε μήνες σε ανέργους, καταβάλλοντάς τους μέχρι 625 ευρώ μισθό και ασφαλιστική κάλυψη.

 

Για την καλύτερη πραγματοποίηση του προγράμματος η υπουργός ζήτησε από τους δημάρχους να εντοπίσουν και να καταγράψουν τις δράσεις εκείνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στον δήμο τους, καθώς επίσης να επιλέξουν και τον φορέα υλοποίησης του έργου.

 

«Είχαμε μία συνάντηση εργασίας πολύ εποικοδομητική με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής για να τους ενημερώσουμε για τα δύο μεγάλα καινοτόμα προγράμματα που ξεκινάμε, το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Εργασίας για την Περιφέρεια Αττικής. Θέλουμε τη συνεργασία τους, θέλουμε την προετοιμασία τους, έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά να πιάσουν τόπο για το καλό των τοπικών κοινωνιών, γιατί, όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας απασχολεί ανέργους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων κοινωφελούς σκοπού», δήλωσε η κ. Κατσέλη μετά το πέρας της συνάντησης.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter