i

Προγράμματα με συμπράττοντες ΟΤΑ και κοινωφελείς μη κερδοσκοπικούς φορείς

Στις 27 Ιουλίου τελείωσε η προθεσμία υποβολής προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην περιφέρεια Αττικής, ενώ στις υπόλοιπες Περιφέρειες οι προθεσμίες έχει κλείσει ήδη από τις 18 Ιουλίου. Το Σεπτέμβριο ωστόσο, ξεκινούν ανάλογα προγράμματα για την δια Βίου Μάθηση με συμπράττοντες φορείς τους Δήμους και τις κοινωφελείς.Θεωρούμε σκόπιμο για όλες τις οργανώσεις που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια να ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα που χρειάζονται προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

 

Δεν γνωρίζουμε ακόμη κρίσιμες λεπτομέρειες και αυτό απαιτεί σχετική έρευνα και αλληλοπληροφόρηση καθώς όλοι γνωρίζουν το επιτηδευμένο χάος των πληροφοριών σε τέτοιες υποθέσεις που ταλαιπωρούν και πολλές φορές αποτρέπουν δικαιούχους να διεκδικήσουν προγράμματα .

Ελπίζουμε όμως ότι και αυτή την φορά με την διάχυση της πληροφόρησης και του διαλόγου που έχουμε ήδη εδραιώσω, να καταφέρουμε να ανοίξουμε και αυτή την πληροφόρηση προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σύνοψη άρχων σχεδίου νόμου για την ανάπτυξη της δια βίου μάθησης

Μεταξύ των νεωτερισμών που αναμένεται να εισάγει το πρόγραμμα περιλαμβάνονται: vouchers για σπουδές, ρυθμίσεις για χορηγίες και επιχειρηματικότητα, συνεργασία με τις ΜΚΟ και την Εκκλησία, διαχείριση και λειτουργία από τις περιφέρειες κι άλλα!

Παράλληλα, συνδέεται η Διά Βίου Μάθηση με κεντρικές αναπτυξιακές πολιτικές της κυβέρνησης, με την κατάρτιση των ανέργων, σε νέα επαγγέλματα που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη και τον τουρισμό, με την ενίσχυση της γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας, την εκπαίδευση όλων των αγροτών σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην προώθηση των εξαγωγών.

Την ίδια στιγμή δημιουργούνται προγράμματα κατάρτισης σε 160 κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν, με στόχο την προσαρμογή των ενδιαφερομένων στο νέο εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργείται.

Τέλος, εκπαιδεύονται τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, προωθείται ο εθελοντισμός σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και την Εκκλησία και παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό σε προσβάσιμες μορφές στα άτομα με αναπηρία.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και την επιστήμη καθιστούν αναγκαίο το σχεδιασμό προγραμμάτων που θα έχουν ως στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεων των αποφοίτων των πανεπιστήμιων και των ΤΕΙ.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=24720

Κείμενο Διαβούλευσης :

http://www.gsae.edu.gr/index.php/purpose

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter