i

Αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης

Δελτίο τύπου 25/8/2011

Αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δικαιούχων για την διαχείριση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό κ Γ. Κουτρουμάνη ο οποίος δέχτηκε μάλιστα την πρόταση των βουλευτών να αποκλειστούν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας όσες ΜΚΟ έχουν στα διοικητικά τους συμβούλιο πολιτικά ή κομματικά στελέχη (βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ). Είπε ακόμα ότι θα ελεγχθούν και όσες ΜΚΟ αποδειχθεί ότι ιδρύθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κάποιες από αυτές να μην κάνουν σοβαρή δουλειά και απλώς να στοχεύουν στα κονδύλια του προγράμματος.

Όλα αυτά βέβαια προέκυψαν από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στον τύπο και την ισχυρή κριτική που ξεκίνησε το ίδιο το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της Κοινωνίας Πολιτών για την έλλειψη ασφαλιστικών δικλίδων που να εγγυώνται τη διαφάνεια, αναμένονται ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι, όσον αφορά  το «πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας».

Με βάση τα νέα δεδομένα λοιπόν, Αστικές μη κερδοσκοπικές που στήθηκαν την τελευταία στιγμή όπως στην Ηλεία στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές από πολιτικά πρόσωπα δεν θα είναι επιλέξιμες και χάνουν το πρόγαμα.

Με ακριβώς την ίδια συλλογιστική, όσοι Δήμοι παρέκαμψαν  τις νόμιμες διαδικασίες στην επιλογή δικαιούχων με τους οποίους υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας, κινδυνεύουν δίκαια να χάσουν το πρόγραμμα.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter