i

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Ο.Κ.Π και κοινωνικά δίκτυα στο Facebook

Tο Πανελλήνιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών είναι το μεγαλύτερο δίκτυο στην χώρα με συνδεδεμένα πάνω από 1000 μέλη συλλογικές οργανώσεις και τώρα εξελίσσεται στη ευρύτερη κοινωνική δικτύωση ενεργών Πολιτών στο Facebook με πάνω από 4.000 φίλους Πανελλαδικά. Σε κάθε περιφέρεια σε κάθε νομό και στη συνέχεια σε κάθε δήμο δημιουργούνται λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον κοινωνικό έλεγχο και τη διαφάνεια στη κρατική γραφειοκρατία αλλά και τη διάχυση ενημέρωσης για την κοινωνική οικονομία την συμμετοχική οικολογία και συμμετοχική δημοκρατία.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝ-ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Την επόμενη φορά που οι πλατείες θα γεμίσουν κόσμο οι οποίοι θα διαμαρτύρονται ειρηνικά αυτό θα πρέπει να γίνει από ενημερωμένους και συνυπεύθυνους πολίτες που θέλουν να οδηγήσουν την κοινωνία μπροστά με επίγνωση σε αυτό που πρέπει να γίνει.
Με επίγνωση πως η καταπολέμηση της κληροκρατίας της διαφθοράς και της κοινωνικής αδικίας απαιτεί καθημερινό θεσμικό έλεγχο από τους αυτό-οργανωμένους πολίτες που γνωρίζουν να διεκδικούν την εφαρμογή των νόμων και δικαιώματα.

Με επίγνωση ότι ο σφετερισμός της αντιπροσώπευσης στις δημοκρατίες είναι αναπόφευκτος χωρίς παράλληλα την οριζόντια οργάνωση της κοινωνίας και της επικοινωνίας. Έτσι τα κοινωνικά δίκτυα είναι το μέσον περιορισμού της παθογένειας της σημερινής αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Το Ιντερνετ έχει αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο απέναντι στην μιντιοκρατία και την χειραγώγηση της Ενημέρωσης.

Το face book και τα άλλα social networks αποτελούν ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής χειραφέτησης. Μπορούμε λοιπόν όλοι μαζί να το αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για τους παραπάνω στόχους.

Γραφτείτε τώρα στα Περιφερειακά Παρατηρητήρια face book ως μέλη εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Ζητείστε να γίνεται διαχειριστές η συνδιαχειριστές εκεί που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί λογαρισμοί. Αναρτήστε ελεύθερα τα δικά σας σχόλια και απόψεις ...

 

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter