i

Syndesmoi Koin Symprakseon
«Ανοιχτά επιδοτούμενα προγράμματα για έρευνα και καινοτομία»
Syndesmoi Koin Symprakseon

Ορίζοντας συμβουλευτική

 

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


«Ανοιχτά επιδοτούμενα προγράμματα για έρευνα και καινοτομία»

 

 

Το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» (Ηorizon 2020), χρηματοδοτείται από την ΕΕ με σκοπό την έρευνα και την καινοτομία που θα προάγει μία βιώσιμη και ολοκληρωμένη, στρατηγική ανάπτυξη  λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά τη χρονική περίοδο 2014-2020.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τρεις άξονες οι οποίοι αποτελούνται από την επιστημονική έρευνα με στόχο την προσέλκυση στην ΕΕ των καλύτερων επιστημόνων, [Επιστημονική Αριστεία (ExcellentScience)], την στρατηγική επένδυση σε τεχνολογίες-κλειδιά [Βιομηχανική Υπεροχή (IndustrialLeadership)] καθώς και την αντιμετώπιση των σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων [Κοινωνικές Προκλήσεις (SocietalChallenges)].

To Εθνικό Σημείο Επαφής, που υποστηρίζει τους ελληνικούς φορείς στο πρόγραμμα αποτελείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Παράλληλα με τον «Ορίζοντα 2020» τρέχουν ορισμένα ανοιχτά προγράμματα δικαιούχοι των οποίων μπορεί να είναι οι εξής: Ιδιωτικοί Φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), Ερευνητές/Ερευνητικά Κέντρα/Οργανισμοί, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Κεντρική Κυβέρνηση και Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις.

Τα ανοιχτά προγράμματα αποτελούνται από τα παρακάτω:

 

DIGITAL SECURITY: CYBERSECURITY, PRIVACY AND TRUST

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την βιωσιμότητα των καινοτομικών λύσεων που εξασφαλίζουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ούτως ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι των οικονομικών αντικτύπων λόγω συμβάντων στον κυβερνοχώρο. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 50,210,000€.

 

BORDERSECURITYANDEXTERNALSECURITY

Το πρόγραμμα αυτό αφορά από τη μια πλευρά την ανάπτυξη τεχνολογιών προς καλύτερη επιτήρηση των εθνικών συνόρων και ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας στο τελωνειακό πλαίσιο της ΕΕ. Από την άλλη πλευρά αφορά, την έρευνα για την επίλυση συγκρούσεων και αποκατάστασης της ειρήνης, ούτως ώστε να προστατεύεται ο πολίτης μετά από κρίση, να δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια και να σταθεροποιείται η ειρήνη. Στο πρόγραμμα αυτό δικαιούχοι εκτός από τους προαναφερόμενους αποτελούν και οι εξής: Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Επιμελητήρια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 20,090,000€.

 

EUROSTARSCYPRUS 2 (STAGE 2)

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή τους σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης. Δικαιούχοι του προγράμματος αυτού είναι οι εξής : Ιδιωτικοί Φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), Παροχείς Υπηρεσιών,  Ερευνητές/Ερευνητικά Κέντρα/Οργανισμοί, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις καθώς και Μεγάλες Επιχειρήσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης αυτού του προγράμματος είναι 500,000€.

 

FET-OPEN-NOVELIDEASFORRADICALLYNEWTECHNOLOGIES

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την έρευνα για ριζικά νέες μελλοντικές τεχνολογικές δυνατότητες. Επίσης, η πρόταση συνεργασίας θα πρέπει να διέπεται από τα εξής : μακροχρόνιο όραμα, προοδευτική επιστήμη και τεχνολογία, θεμελιακές ανακαλύψεις, νέες ιδέες και έννοιες, υψηλού κινδύνου, και διεπιστημονική συνεργασία. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εξής : Ιδιωτικοί Φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), Ερευνητές/Ερευνητικά Κέντρα/Οργανισμοί, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Κεντρική Κυβέρνηση και Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα κατέχει συνολικό προϋπολογισμό 154,000,000€ .

 

CALL-SMARTCITIESANDCOMMUNITIES

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την προώθηση από την ΕΕ για την έξυπνη συνεργασία μεταξύ των δήμων και των βιομηχανιών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εξής :  Ιδιωτικοί Φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ),  Ερευνητές/Ερευνητικά Κέντρα/Οργανισμοί, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Κεντρική Κυβέρνηση, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 108,180,000€ .

 

HORIZON 2020 DEDICATEDSMEINSTRUMENT – PHASE 2 2015

Το πρόγραμμα αφορά δράσεις που θα εφαρμοστούν μέσα από το Εργαλείο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι τελευταίες αποτελούν και τους δικαιούχους του προγράμματος. Ο προϋπολογισμός για αυτό το πρόγραμμα ανέρχεται στα 233,701,600€ .

 

 
«Ανοιχτές προσκλήσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης"Leader"»
Syndesmoi Koin Symprakseon

Ορίζοντας συμβουλευτική

 

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανοιχτές προσκλήσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης"Leader"»

Η προσέγγιση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης “Leader” αποτελεί τον Άξονα 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΑΑ 2007-2013, και δανείζεται στοιχεία από τους άξονες 1 και 3, ωστόσο στηρίζεται σε δύο επιπλέον άξονες : Στην ανταγωνιστικότητα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές μέσα από τις Δράσεις για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που αφορούν μεταξύ άλλων τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές, κλπ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εξής :  Ιδιώτες (αγρότες ή μη), επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό σύσταση), μη κερδοσκοπικοί φορείς, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και εταιρείες ΟΤΑ. Ανάλογα με το επενδυτικό σχέδιο η επιχορήγηση κυμαίνεται από 35% έως 60% ενώ για τις δράσεις δημόσιου χαρακτήρα η επιχορήγηση ανέρχεται στο 70%.

Ενεργά προγράμματα Leader για αυτήν την περίοδο είναι τα εξής:

Leader Ν. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ με έγκριση προϋπολογισμού 6,15 εκ. Ευρώ (δημόσια δαπάνη) και συνολικού προϋπολογισμού 9,15 εκ. Ευρώ προέβη στις εξής κατά τόπους δράσεις:  «Ανάδειξη της επιχειρηματικής ικανότητας μέσα από την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, την εξειδίκευση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, την ποιοτικά στοχευόμενη βιοτεχνική παραγωγή και φυσικά την προστασία – προβολή – προώθηση των φυσικών, πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης».
Leader Ν . Δράμας

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συνεργασία με τους Δήμους Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου, θα χρησιμοποιησει για τις δράσεις συνολικό προϋπολογισμό 1.435.765,06 ευρώ.

Leader Ν. Καρδίτσας

Στο Νομό Καρδίτσας, το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER περιλαμβάνει διαδρομές εναλλακτικού τουρισμού, διαδρομές μουσείων & εκδηλώσεων, ποδηλατικές διαδρομές, διαδρομές περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, κ.ά.

Leader Ν. Φωκίδας

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε.-Α.Α.Ε ΟΤΑ μέσα από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER συνεχίζει την δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με στόχο την ανάδειξη των τοπικών εκλεκτών γεύσεων όπως η ελιά Άμφισσας, προϊόν Π.Ο.Π., το τσίπουρο, η φρέσκια γύρη, το μέλι, κ.ά.

Leader Ν. Αχαϊας

Το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER για το νομό Αχαϊας υλοποιείται με τον τίτλο “Δεσμοί Ανάπτυξης της Αχαϊκής Γης” και στόχο έχει να διασυνδέσει διάφορους τομείς όπως ο οικονομικός, κοινωνικός, πολιτιστικός, και περιβαλλοντικός, για να αξιοποιήσει και προωθήσει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την αγροτική παραγωγή, κλπ.

Leader Ν. Καβάλας

Η προσέγγιση του Τοπικού Προγράμματος LEADER του νομού Καβάλας εμπεριέχει την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων, τη στήριξη της δημιουργίας και την ανάπτυξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων, κ.ά.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://horizon.org.gr/

 
«Συμβουλευτική υποστήριξη διαχείρισης ξενοδοχείων της Ορίζοντας»
Syndesmoi Koin Symprakseon

Ορίζοντας συμβουλευτική

 

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Συμβουλευτική υποστήριξη διαχείρισης ξενοδοχείων της Ορίζοντας»

 

Η πολύχρονη εμπειρία της ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ σε συνδυασμό με τις άριστες γνώσεις του προσωπικού της και τα επιθυμητά αποτελέσματα στη διαχείριση ξενοδοχείων αλλά και στη διαχείριση πωλήσεων, την έχει αναδείξη στην κορυφή του τομέα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τη διαχείριση ξενοδοχείων ακολουθούνται τα προσεκτικά σχεδιασμένα παρακάτω βήματα.

 

Καταρχάς, πραγματοποιείται δια ζώσης συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ούτως ώστε να αποσαφηνιστούν οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι επιχειρηματικοί του στόχοι.

 

Έπειτα, μετά από διεξοδική διερεύνηση όλων των στοιχείων της επιχείρησης και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες πώλησεις της εκτελείται από την ΟΡΙΖΟΝΤΑ ένα προσεκτικά σχεδιασμένο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, δυναμικού χαρακτήρα καθότι στόχος είναι να αναδειχτούν τα μοναδικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα να ξεχωρίσει στον τομέα του.

 

Ύστερα, καθορίζονται με ακρίβεια και υπολογισμούς οι θέσεις εργασίας, ο τρόπος λειτουργίας του κάθε τμήματος, σχεδιάζεται η διαφημιστική πολιτική που θα ακολουθήσει το ξενοδοχείο, εκπαιδεύεται συστηματικά από την ΟΡΙΖΟΝΤΑ το προσωπικό με άξονες την κορυφή και την άριστη επαγγελματική συμπεριφορά.

 

Η διαδικασία συμπληρώνεται από τις τακτικές επισκέψεις στελεχών της ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με σκοπό την επιμέλεια, έλεγχο, κριτική αποτίμηση της πορείας του επιχειρηματικού σχεδίου.

 

Επιπλέον, η διαχείριση των πωλήσεων αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων και η ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ αναγνωρίζοντας τη σημασία του γεγονότος αυτού, αναλαμβάνει τη διαχείριση των πωλήσεων των ξενοδοχείων με τους εξής στόχους : Οι συνεχείς αυξήσεις της εισροής των τουριστών καθ'όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η προώθηση του ξενοδοχείου σε ολοκληρωμένο επίπεδο που θα προσελκύει αγορές του εσωτερικού, του εξωτερικού, καθώς και αναπτυσσόμενες αγορές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένες από τις δραστηριότητες μας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, είναι οι εξής: Διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα socialmedia, Αναλύουμε πλήρως το προϊόν σε συνάρτηση με την γεωγραφική θέση του ξενοδοχείου και την τοπική αγορά, σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, διοργανώνουμε προωθητικά events και διαμορφώνουμε την τιμολογιακή και τη διαφημιστική πολιτική.

 
Κοινωνική Δικτύωση
Syndesmoi Koin Symprakseon


 

Εδώ θα βρείτε όλες μας τις σελίδες στο Facebook!

 

simpraxi pkp_attikis
pkp_kalavryton pkp_kritis pkp_peloponnisou
 pkp_d-elladas  

Παρατηρητήριο
Ιονίων Νήσων

 

Παρατηρητήριο
Αττικής

 

Παρατηρητήριο
Αιτωλοακαρνανίας

 

Παρατηρητήριο
Καστοριάς

 

Παρατηρητήριο
Πειραιώς

Παρατηρητήριο
Θεσσαλίας

Παρατηρητήριο
Καρπενησίου

Παρατηρητήριο
Μακεδονίας

Παρατηρητήριο
Θεσσαλονίκης

Παρατηρητήριο
Κέρκυρας

Εξόρμηση

 

facebook

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Παρατηρητήριο
Νέων Αθηνών

Κοινότητα Νέων
Ερυμάνθου

Νέες Γυναίκες
Καριέρας

Καταναλωτική
Συνείδηση

ΟΙΚΟΑΤΤΙΚΗ

Oikopress
Ανανεώσιμες
Πηγές Ενέργειας

ΟικοΕνέργεια


ΟικοΕνέργεια

fan page

Πράσινες Πόλεις

 

 soc act

Fan Page

oikopress

 oikopress

Fan page

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Σύμπραξη Δυτικής Αττικής 

Σύμπραξη

Δυτικής Αττικής

facebook

Δίκτυο Συμβουλευτικής και Συνεργατισμού 

 

facebookΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ

facebook

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 facebook

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

 oikoattiki

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ΑΘΗΝΑ

 diaxeirisi gnwsis

Έξυπνη Διαχείριση Της Γνώσης

 facebook

Πολιτισμική Ανάπτυξη

diaxeirisi gnwsis

Κοινωνικά δίκτυα
Διαχείριση γνώσης

facebook

ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ
ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ethelontes-dimpsiografoi

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

pkp_d-elladas

Fan Page

Fan Page

a8inas

Fan Page

facebook

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

facebook

ΙΔΡΥΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

facebook

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

diaxeirisi gnwsis

Ανθρώπινα Δίκτυα
και Διαχείριση Γνώσης
Fan Page

prasines poleis

Πράσινες Πόλεις
Fan Page
pkp_dafnis_ymittou

allileg
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ


Υγιεινή Μεσογειακή
Διατροφή
 

 facebook
ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
fan page

facebook
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΟΜΑΔΑ)
facebook
ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 

 
Ενδιαφέροντα Blogs
Syndesmoi Koin Symprakseon

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Κοινωνική Οικονομία Δημοσιογραφία Πολιτών
Η Επανάσταση των Social Media Θεσμοί Αλληλεγγύης & Ανθρωπιστική Κρίση Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον
Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία Social Activism in the World Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία
Πράσινες Πόλεις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας   Συμμετοχική Δημοκρατία  

Η Επανάσταση των Social Media  Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

 
Σύνδεσμοι Κοινωνικών Συμπράξεων
Syndesmoi Koin Symprakseon
bio trikala logo Social Activism Αθηνών ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 oikopress

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 

 

 ΕΔΟ-ΜΚΟ

 parat maked  parat thes  DYT MAK
 
     
     
     
     

 


 

 

 

 

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter