i

Γιατί πράσινες στέγες;

Οι «πράσινες στέγες» προσφέρουν αισθητικά, οικολογικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα και αποτελούν μια σύγχρονη εφαρμογή περιβαλλοντικού σχεδιασμού με σημαντικά τεχνοοικονομικά οφέλη.

Oι «πράσινες στέγες» βελτιώνουν το μικροκλίμα των αστικών περιοχών, μειώνουν την ηχορύπανση, τη σκόνη και το νέφος, ενισχύουν και προστατεύουν τη μόνωση του δώματος και δημιουργούν φυσικό περιβάλλον για την αστική χλωρίδα και πανίδα.

Μείωση της απορροής των υδάτων

Ανάλογα με την κατασκευή της «πράσινης στέγης», η απορροή του νερού μπορεί να μειωθεί έως και 90%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητας των αποχετευτικών αγωγών και συνεπώς τη μείωση του κόστους κατασκευής τους.

Μείωση της σκόνης και του νέφους στην ατμόσφαιρα

Η φυλλική επιφάνεια των φυτών μιας «πράσινης στέγης» φυτεμένου δώματος λειτουργεί σαν φίλτρο που συγκρατεί τα σωματίδια του αέρα. Τα νιτρικά και άλλα επιβλαβή συστατικά του αέρα απορροφούνται και με τη βοήθεια της βροχής καταλήγουν στο υπόστρωμα των φυτών.

Μείωση της ηχορύπανσης

Η «πράσινη στέγη»/φυτεμένο δώμα μπορεί να μειώσει την ένταση του ήχου που ανακλάται κατά 3 dB και ταυτόχρονα βελτιώνει την ηχομόνωση του κτιρίου κατά 8 dB.

Εκμετάλλευση διαθέσιμου χώρου

Μετατρέποντας ανεκμετάλλευτους χώρους σε λειτουργικές «πράσινες στέγες»/βατά φυτεμένα δώματα μειώνεται το κόστος αγοράς επιπλέον χώρων για τη δημιουργία χώρων ανάπαυλας και αναψυχής.

Βελτίωση μικροκλίματος αστικών περιοχών

Οι «πράσινες στέγες»/φυτεμένα δώματα δροσίζουν και αυξάνουν την υγρασία της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο μικροκλίμα για την γύρω περιοχή.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter