i

Το άδειο ψυγείο …της κρίσης

 

psygeioΤο άδειο ψυγείο ή ο άδειος καταψύκτης, είναι σίγουρα ένα στενάχωρο θέαμα. Το ξέρετε όμως ότι ταυτόχρονα είναι και σπατάλη ενέργειας; Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, όσο περισσότερο γεμάτο είναι ένα ψυγείο ή ένα καταψύκτης τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομεί.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή τα τρόφιμα και το νερό εμφανίζουν μεγαλύτερη ικανότητα διατήρησης της θερμοκρασίας απ’ ότι ο αέρας. Μια καλή ιδέα είναι να γεμίζετε το άδειο ψυγείο με κλειστά δοχεία γεμάτα νερό. Έτσι θα έχετε την αίσθηση ότι «λεφτά υπάρχουν»! Με τα ράφια γεμάτα, η θερμοκρασία του θαλάμου φτάνει στην επιθυμητή τιμή πιο γρήγορα. Εκτός αυτού, κάθε φορά που θα ανοιγοκλείνετε την πόρτα θα έχετε πολύ λιγότερες απώλειες ψύξης εξοικονομώντας ενέργεια. Και κάτι ακόμα. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα έχετε απώλεια ψύξης με σημαντικά μικρότερο ρυθμό.

Κι ένα κόλπο: Ανοίξτε την πόρτα του ψυγείου ή του καταψύκτη και βάλτε ένα κομμάτι χαρτί μπροστά στα πλαστικά και κλείστε την. Εάν μπορείτε να το τραβήξετε εύκολα, πιθανότατα έχουν φθαρεί με αποτέλεσμα να χάνεται ψύξη κι ενέργεια και να χρειάζονται αλλαγή.

Γι αυτό είμαστε εδώ, καθώς και για κάθε συμβουλή που αφορά τις ηλεκτρικές σας συσκευές και θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Για κάθε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας. Τηλ: 210-5246661 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΗΓΗ: http://www.ecomarketparts.gr

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter