i

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Βορείου Ελλάδος με στήριξη Μπουτάρη PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013 19:58

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης
Αναδημοσίευση από agronews.gr

Τη στήριξή του για επέκταση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης όπως και όλοι οι εκπρόσωποι λειτουργούντων ΚοινΣΕπ στις 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.


Η ανοικτή ομάδα πρωτοβουλίας (από αριστερά, κα Σ. Γκουδίνογλου, κα G. Scheiner, κα Π. Σουρμαϊδου, κ Α. Τζάκρης, κα Γ. Ραπτοπούλου, κ. Σ. Μήτρικας, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης, κα Σ. Μπέση, κ. Χ. Κόκας και κ. Δ. Μιχαηλίδης) (15/12/2013)

Η ανοικτή ομάδα πρωτοβουλίας (από αριστερά, κα Σ. Γκουδίνογλου, κα G. Scheiner, κα Π. Σουρμαϊδου, κ. Α. Τζάκρης, κα Γ. Ραπτοπούλου, κ. Σ. Μήτρικας, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης, κα Σ. Μπέση, κ. Χ. Κόκας και κ. Δ. Μιχαηλίδης)

 

Η επιθυμία συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών από τη σύσταση και λειτουργία των πρώτων ΚοινΣΕπ, όπως εκφράσθηκε από το δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, σε συνάντηση στην Polis με τον κ. Βασίλη Τακτικό (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, ΑμΚΕ Ερύμανθος, Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών) βρήκε θετική ανταπόκριση από την εκπρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κα Γκαμπριέλλα Σνάιντερ.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και μέσα σε ενάμισι χρόνο έχουν αναγνωρισθεί στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας 353 ΚοινΣΕπ, ενώ έγινε συνέδριο στο ΕΒΕ Αθηνών στις 13/11/2013, στις 22/11/2013 στο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων και ημερίδα στο ΑΠ Θεσσαλονίκης στις 11/12/2013, ενώ έγινε συνέδριο με το ίδιο θέμα στις 16/12/2013 στον Άλιμο και στο Money Show στο Hilton Αθηνών στις 21 & 22 Δεκ 2013 πάρα πολλές εκδηλώσεις έχουν σαν κεντρικό θέμα την Κοινωνική Οικονομία και τις ΚοινΣΕπ, όπως την Κυριακή, στις 16.00, στην αίθουσα Τερψιχόρη, με θέμα: «Θεσμοί & Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας».

Στην πολύ γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών σημειώνεται ότι προσέφεραν πολλά οι εμπειρίες της υπ' αριθμόν 1 ΚοινΣΕπ Μούσες Πιερίων, όπως παρουσιάσθηκαν από την κα Γιώτα Ραπτοπούλου και την κα Σταματία Μπέση, της υπ' αριθμόν 22 ΚοινΣΕπ Γαληνός Καβάλας, όπως ειπώθηκαν από τον κ. Στέφανο Μήτρικα, και της υπ' αριθμόν 35 ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ Λαγκαδά όπως τις μετέφερε η κα Στέλλα Γκουδίνογλου.

Ενημερώθηκαν όλοι από την κα Gabriela Scheiner για τις δυνατότητες άντλησης τεχνογνωσίας και ενσωμάτωσης εμπειριών σε συλλογικές δομές και από άλλους που πέτυχαν σε κοινωνικά συλλογικά σχήματα από την Γερμανία, ενώ ο κ. Αθανάσιος Τζάκρης ενημέρωσε για την αποτελεσματική παρέμβαση της ομάδας προβληματισμού ΠΡΩΣΚΑΛΟ στην προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες συμφώνησαν:

1. Οι συναντήσεις ανταλλαγής εμπειριών θα ωφελήσουν όλους και πρέπει να συνεχισθούν και να οργανωθούν σε τακτικά διαστήματα για τις ΚοινΣΕπ ανά περιφέρεια.

2. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Πιερία τον Ιαν 14 (πιθανόν 12/1/2014), μετά στην Καβάλα τον Φεβ 14 (πιθανόν 9/2/2014) και στον Λαγκαδά τον Μαρ 14 (πιθανόν 2/3/2014), με πρόσκληση στον Λαγκαδά και από άλλες περιοχές.

3. Φαίνεται ότι ο νέος θεσμός έχει να αντιμετωπίσει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης για τις λειτουργίες της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, ενώ ούτε οι συμπολίτες είναι επαρκώς ενημερωμένοι, ούτε υφίσταται επαρκής εκπαίδευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter