i

Σεμινάριο επικοινωνίας & δημοσιογραφίας για εθελοντές & στελέχη ΜΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009 10:50

Περισσότερα από 50 στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έχοντας ως κοινή διαπίστωση τα προβλήματα επικοινωνίας, δημιουργίας ψηφιακού υλικού και δικτύωσης που αντιμετωπίζουν ως ενεργά μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, έδωσαν το παρών χθες (15/10) στο 3ημερο Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας που διοργανώνει αφιλοκερδώς το Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο.

Ιδιαίτερα θετικό και γόνιμο ήταν το κλίμα καθώς αναδείχθηκαν οι ανάγκες των οργανώσεων στο ζήτημα της επικοινωνίας και της δικτύωσης, καθώς και ένας πλούτος δράσεων και προτάσεων που ασφαλώς ενδιαφέρον ευρύτερα την κοινωνία

.Οι εισηγήσεις περιστράφηκαν γύρω από τη θεωρία της Επικοινωνίας και τεχνικές ειδησεογραφίας, ενώ η συζήτηση και οι ελεύθεροι διάλογοι που αναπτύχθηκαν ανέδειξαν τα εξής σημαντικά ζητήματα:

  • Την ανάγκη δημιουργίας μιας διαδικτυακής Κοινότητας/ Forum μεταξύ όσων ΜΚΟ ενδιαφέρονται να καταθέσουν την αρθρογραφία τους, τις πρωτοβουλίες τους, αλλά και τις ανάγκες, τα προβλήματά τους (σε θεσμικό, οργανωτικό, τεχνικό επίπεδο, ανθρώπινο δυναμικό, εθελοντές κλπ) και να αναζητήσουν αξιόπιστες, οικονομικές και γρήγορες λύσεις από τα ίδια τα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών.
  • Την ανάγκη εμβάθυνσης τής μεταξύ των ΜΚΟ δικτύωσης μέσω της προώθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους (newsletters, δελτία τύπου κλπ) στις επαφές που διατηρούν, αλλά και δια της αλληλοπροβολής των δικτυότοπών τους μέσα από τις ιστοσελίδες που διατηρούν.
  • Την ανάγκη ενδυνάμωσης του προφίλ και των δράσεων των ΜΚΟ υπέρ της καλύτερης ενημέρωσης όλων των κοινωνικών ομάδων και προσέλκυσης υποστηρικτών (εθελοντών και χορηγών). Ιδιαίτερη αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η αναφορά εκπροσώπων του "Ερυθρού Σταυρού", οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αν και η οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον καταξιωμένες παγκοσμίως, σημαντικό μέρος των δράσεών της δεν αναδεικνύεται στον επιθυμητό βαθμό.

Έτσι, περιορίζεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα όλων των δραστηριοτήτων, αλλά και δυσχεραίνεται η συμβολή των μη ενημερωμένων δυνητικών εθελοντών στο σκοπό της οργάνωσης.

  • Την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ΜΚΟ σε εθνικά και διακρατικά προγράμματα, και εκδηλώσεις,
  • Την καθιέρωση δράσεων ΜΚΟ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σε περιβαλλοντικά, πολιτιστικά θέματα,ζητήματα υγείας, συνεργασία με τους υπεύθυνους Εθελοντισμού των Δήμων κ.α.)

Μέσα από τις συνέργιες και τις δυνάμεις που απελευθερώνει το παρών Σεμινάριο δίδεται η προοπτική της εκπαίδευσης εκατοντάδων στελεχών σε θέματα επικοινωνίας διαμορφώνοντας μια νέα δυναμική στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας ολοκληρώνεται με δύο ακόμη συναντήσεις: 16/10 & 17/10 (α' group 17.00 - 19.00 & β' group 19.00 - 21.00) στους χώρους της ΜΚΟ «ECOVISION», Παπαδά 1-3, Παπάγου, πλησίον στάσης ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη». Το υλικό του Σεμιναρίου, θεωρητικό και τεχνικό, είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα της ιστοσελίδας του Συντονιστικού Κέντρου ΜΚΟ www.edo-mko.gr.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter