i

Ενημέρωση για την συνάντηση με θέμα "Ηθική Τράπεζα" PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 12:29
Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θέμα "Ηθική Τράπεζα" και την συμμετοχή εκπροσώπων ΜΚΟ καθώς και  εκπροσώπων από τον χρηματοπιστωτικό χώρο, τον χώρο του marketing, της επικοινωνίας, των νέων τεχνολογιών, του διαδικτύου, των νέων Μέσων (social media) και άλλων χώρων, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι και διατεθειμένοι θα ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε:

* Ενημερωτική εισαγωγή για τους νέους φίλους, σχετικά με την Ηθική Τράπεζα, το πρότυπο της Banca Etica, τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προτύπου και την προοπτική ίδρυσης αντίστοιχης τράπεζας στην Ελλάδα.
* Συζήτηση για το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της προσπάθειας των Ελληνικών φορέων (MKO, ενεργών πολιτών, ιταλικής κοινότητας Bellaciao, κλπ.), την πρόοδο που έχει επιτελεστεί και το στάδιο που βρίσκονται τα πράγματα.
* Σχολιασμός για τα ειδικά θέματα του θεσμικού πλαισίου και της αρχικής χρηματοδότησης της Ηθικής Τράπεζας.
* Ενημέρωση για τα διαφορετικά πρότυπα Ηθικών Τραπεζών κ άλλων αντίστοιχων φορέων χρηματοδότησης (micro-financing) που λειτουργούν με επιτυχία σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν νέες ιδέες, πιθανές κατευθύνσεις και στρατηγικές, και οι δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν από τη νέα τεχνολογία και το σύγχρονο marketing, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί το σημερινό ενδιαφέρον της Ελληνικής κοινωνίας στην ίδρυση και υποστήριξη της Ηθικής Τράπεζας.


Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν από τους νέους παρευρισκόμενους και συζητήθηκαν:

* Οι δυνατότητες των νέων Μέσων: ιστολογίων (blogs), πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), διαδικτυακών καναλιών βίντεο (youtube), τηλεόρασης (livestream) και ραδιοφώνου - όλα διαθέσιμα χωρίς κόστος.
* Πλατφορμών διάδοσης του "μηνύματος" υποστήριξης κ της εξασφάλισης ηλεκτρονικών υπογραφών (e-petition).
* Πλατφορμών διαχείρισης μαζικής χρηματοδότησης από μικρές κ μεγάλες κοινότητες ενεργών πολιτών και χρηστών του internet.

Με βάση τα παραπάνω προδιαγράφονται θετικές προοπτικές ανάπτυξης μιας ευρύτερης κινηματικής δράσης που θα επικοινωνηθεί πολυεπίπεδα και μαζικά, θα εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ενεργούς πολίτες, ΜΚΟ και άλλους φορείς, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη αρχική χρηματοδότηση για την ίδρυση της Τράπεζας και θα συγκεντρώσει μια μεγάλη κοινότητα από εθελοντές και άλλα πρόσωπα.


Επισημάνθηκε η ανάγκη να αναζητήσουμε από εσάς που έχετε δηλώσει ενεργά την στήριξη σας, να μας υποστηρίξετε με τις γνώσεις σας ή και τις γνωριμίες σας σε τομείς που χρειαζόμαστε:

* Από τους υποστηρικτές που προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό χώρο, ζητάμε να μας βοηθήσουν ως προς τους όρους κ προϋποθέσεις (θεσμικό πλαίσιο) της ίδρυσης της Ηθικής Τράπεζας. Επίσης να υποδείξουν έμπειρο νομικό σύμβουλο σε θέματα τραπεζικών, ο οποίος θα μπορούσε να διαφωτίσει το νομικό-θεσμικό κομμάτι της ίδρυσης της Τράπεζας.
* Ακόμα, όσοι από τους φίλους υποστηρικτές έχουν γνώσεις και εμπειρία σε τομείς σχετικούς με το διαδίκτυο, τον σχεδιασμό-προγραμματισμό, τα social media, την επικοινωνία, το marketing, ή γενικότερα έχουν κάποιο ελεύθερο χρόνο κ διάθεση, ας μας στείλουν ένα email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it )για να συζητήσουμε πώς μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό τον κοινό και ισότιμο σκοπό που τόσο χρειαζόμαστε να υλοποιήσουμε στην Ελλάδα.

Τέλος για την επόμενη συνάντηση μας την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου (4/11/09), αποφασίσαμε να οργανώσουμε την προβολή μιας σημαντικής και συναρπαστικής 2ωρης ταινίας (έχει επιτύχει την μεγαλύτερη προβολή στην ιστορία του internet - 100 εκ. downloads/διαδικτυακές προβολές), η οποία αναλύει με λεπτομέρεια τα μυστικά της παγκόσμιας κρίσης με έμφαση στο χρηματοπιστωτικό μέρος του προβλήματος, αλλά και στο κοινωνικό, το πολιτικό και το οικολογικό, ενώ διατυπώνει και μια σειρά κατευθύνσεων που αποτελούν σοβαρή τροφή για σκέψη.


Την προβολή θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση η οποία με βάση τις προσωπικές γνώσεις και εμπειρίες του καθενός μας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα παραγωγική και ενδιαφέρουσα.


Παρακαλούμε δηλώστε μας έγκαιρα με email την συμμετοχή σας για αυτή την προβολή γιατί προβλέπουμε υπερκάλυψη του διαθέσιμου χώρου μας.


Περιμένουμε τα σχόλια και την βοήθεια σας σε όποια από τα παραπάνω μπορείτε.


Με φιλικούς χαιρετισμούς


Μαριαλένα Σουπιώνη



ΟΙΚΟΡΑΜΑ

Κοινότητα Οικοαναπτυξιακών

Πρωτοβουλιών

Μαριαλένα Σουπιώνη

τηλ.  210 88 40 531

τηλ.  211 18 20 460

φαξ. 210 88 40 539

φαξ. 211 18 20 461

κιν.   6944 744 120

http://oikorama.blogspot.com
 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter