i

Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας για στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 09:46
Το Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο. διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2010 και σε τακτά χρονικά διαστήματα, δωρεάν σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης, για θέματα Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας που απευθύνονται σε στελέχη και εθελοντές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ως προς την ανάδειξη του έργου τους και των ζητημάτων που τους απασχολούν.

 

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία από την δράση των ΜΚΟ έχει διαπιστωθεί ότι μόνον ένα μικρό ποσοστό των οργανώσεων αυτών μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά το έργο του και να αναπτύξει συνεργασίες σ' αποδοτικό και αποτελεσματικό επίπεδο. Πέραν των τεχνικών δυσκολιών, το γεγονός αυτό οφείλεται αφ' ενός στο έλλειμμα αυτο-οργάνωσης και αφετέρου στο έλλειμμα κατάλληλα εκπαιδευμένων εθελοντών. Έτσι η ενημέρωση αλλά και η  ενεργοποίηση των κοινωνικών ομάδων που θέλουν να υποστηρίξουν δράσεις για το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη κλπ  δεν είναι πάντα αποτελεσματική.

 

Το Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο. με την βοήθεια των έμπειρων δημοσιογράφων που διαθέτει, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αναπτύξει διαδικασία πρακτικής εξάσκησης για τους φορείς που επιθυμούν να ενδυναμωθούν σε αυτόν τον τομέα βοηθώντας τους να αναπτύξουν το δικό τους επικοινωνιακό σύστημα. Έτσι, αφ' ενός ενισχύεται η αναγνωσιμότητα ων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και αφετέρου αυξάνεται γενικότερη εμβέλειας της επικοινωνίας.

 

Στα σεμινάρια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ενδιαφερόμενοι από οποιαδήποτε ΜΚΟ και μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και εμείς θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες ημερομηνίες.

 

Τα Σεμινάρια περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές:

-        Εισαγωγή στην Επικοινωνία (Έντυπο, Web TV-Radio, Διαδικτυακή αρθρογραφία)

-        Η τεχνική της είδησης (Σύνταξη Δελτίων Τύπου, άρθρων κλπ)

-        Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου

-        Τεχνολογίες Επικοινωνίας και εφαρμογές πληροφορικής (ανέβασμα άρθρων σε Sites, Blogs, αξιοποίηση Joomla,  Group-mail)

-        Δικτύωση

-        Συνέντευξη & Τεχνική της

-        Η θεωρία των μέσων (διαμεσολάβηση)

Την ευθύνη των σεμιναρίων έχουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Τακτικός (Επικεφαλής Συντονιστικού Κέντρου ΜΚΟ & Διευθυντής Οίκοpress) και Κων/νος Ταγκούλης (Υπ. Επικοινωνίας Συντονιστικού Κέντρου ΜΚΟ, πρώην reporter ΑΝΤ1 Radio & Blue Sky TV).

 

Για το συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο.

Ο συνεργάτης υπ. Επικοινωνίας

Κων/νος Ταγκούλης

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter