Στέβια-H ζάχαρη του μέλλοντος |
Γράφει η Ελένη Πισιμίση Η πιο γλυκιά μόδα της νέας χιλιετίας ονομάζεται στέβια. Η «νέα ζάχαρη» έχει κατακτήσει ήδη μεγάλο ποσοστό τη βιομηχανίας τροφίμων και οι προβλέψεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει από προϊόντα που περιέχουν στέβια αντί για την κλασσική ζάχαρη. Γλυκίσματα, μπισκότα, ροφήματα, αναψυκτικά, είναι μερικά από τα τρόφιμα που έχουν αντικαταστήσει τη ζάχαρη με στέβια απευθυνόμενα πλέον και σε ειδικές ομάδες καταναλωτών όπως τους διαβητικούς, τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά και απλά σε άτομα που έχουν επιλέξει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όμως ποιο είναι εκείνο το φυτό που έχει καταφέρει μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να γοητεύσει παγκοσμίως το καταναλωτικό κοινό και τι το καθιστά τόσο μοναδικό; |