Ένα “ίσως” για τα μεταλλαγμένα |
Γράφει η Κωνσταντίνα Μπαλάσκα Για τις επόμενες μια ή δύο παραγράφους ας μας επιτραπεί να ανατρέξουμε στο άρθρο μου της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσε τις εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας. Μία εξ αυτών είναι, προφανώς και γνωστό τοις πάσι, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Ως τέτοια θεωρούνται κυρίως τα φυτά που τους έχουμε αλλάξει το γονιδίωμά τους (δηλαδή το DNA τους) προσθέτοντας κάτι (δηλαδή γονίδια) που τους προσδίδουν κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά. Αυτά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά αφορούν λόγου χάρη ανθεκτικότητα των φυτών σε κάποια ζιζάνια ή ανθεκτικότητα σε ξηρασία ή προσθήκη κάποιων θρεπτικών συστατικών σε αυτά ή μεγαλύτερη περιεκτικότητα αυτών σε ήδη υπάρχοντα συστατικά. |