«Ενεργοί μικροοργανισμοί: σύμμαχοι στη ζωή» |
Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 16:32 |
Γράφει Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Στη φύση υπάρχουν ωφέλιμοι αλλά και βλαβεροί μικροοργανισμοί, καθώς και ουδέτεροι που ακολουθούν αυτούς που θα επικρατήσουν. Οι ωφέλιμοι χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τρόφιμα, που καταναλώνουμε, όπως το ψωμί, το κρασί και το γιαούρτι. Ακόμα, αξιοποιούνται προς όφελος της υγείας μας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της γεωργίας-κτηνοτροφίας. Σύμμαχοι λοιπόν στη ζωή, οι ενεργοί μικροοργανισμοί έχουν ευρεία εφαρμογή σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ένα ακόμα ενδιαφέρον να ειπωθεί για αυτούς είναι ότι χρησιμοποιούνται στο καθαρισμό του σπιτιού, σε συσκευασίες απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον και το χρήστη. Τέλος, ο βιολογικός καθαρισμός των υδάτων γίνεται πιο εύκολος και αποτελεσματικός με τους ενεργούς μικροοργανισμούς. |