i

Συμμετοχική Δημοκρατία
Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ «Καστοριάδης – Μια ζωή» από τις εκδόσεις Πόλις PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 15:43
Η βιογραφία «Καστοριάδης – Μια ζωή»
αναμένεται στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Πόλις

ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ

Υπάρχουν βιβλία που γράφονται στο πόδι και προκαλούν απλώς θόρυβο. Ας σκεφθούμε μαζί ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα: το «Ευχαριστώ για τη στιγμή» της Βαλερί Τριερβελέρ, της αλλοτινής συντρόφου του κατακρημνιζόμενου γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Υπάρχουν όμως και βιβλία που γράφονται με γνώση και κοπιαστική επιμέλεια, εμφανίζονται αθόρυβα και ερεθίζουν ευγενέστερα ανθρώπινα ένστικτα. Αναφερόμαστε στην πρώτη επίσημη βιογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη (1922 - 1997), την οποία συνέγραψε ο 64χρονος ιστορικός Φρανσουά Ντος, ένας από τους πλέον παραγωγικούς μελετητές των σύγχρονων ρευμάτων στις κοινωνικές επιστήμες στη Γαλλία.

Περισσότερα...
 
ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ -Παπανδρέου για να αποφύγουν το ρεζίλι της Κυριακής PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2015 17:00

του Βασίλη Τακτικού

Την τελευταία βδομάδα, ξεκινώντας από τη Κυριακή που πέρασε, οι δημοσκοπήσεις των συστημικών μέσων άρχισαν βαθμιαία να δίνουν μισή μονάδα πάνω στο Κίνημα Παπανδρέου, έτσι ώστε η πρόγνωση που έδιναν για   2,5 % κατά μέσο όρο  έγινε 3% που δείχνει ότι Κόμμα μπαίνει στη Βουλή.

 Την ίδια στιγμή βέβαια, οι κρυφές δημοσκοπήσεις των μεγάλων Κομμάτων όπως διέρρευσαν στη δημοσιότητα του έδιναν από 3,5% έως 5,5% προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Περισσότερα...
 
ANOIKTO KINHMA –ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ το Κίνημα Γ. Παπανδρέου Χωρίς γραφειοκρατική ιεραρχία PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 16:22

του Βασίλη Τακτικού

Το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ.Παπανδρέου άρχισε πλέον να   λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Πανεπιστημίου 57 και Μπενάκη από το Σάββατο 10-1-2015, με βάση τις αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη που σε πολλά σημεία μοιάζει ως μια  ιστορική συνέχεια της 3ης του Σεπτέμβρη, αφού στεγάζεται ακόμη και στο ίδιο κτίριο που ξεκίνησε τότε το κίνημα του ΠΑΣΟΚ το 1974.

Πολλές βέβαια οι  σημειολογικές ομοιότητες αλλά και αρκετές καινοτομίες που εκφράζουν τη νέα εποχή. Με αυτοοργάνωση ξεκίνησε  και τότε, αλλά με μια ιεραρχία και μια Κεντρική επιτροπή για τη καθοδήγηση του κινήματος. Στο νέο Κίνημα Παπανδρέου δεν υπάρχει Κεντρική επιτροπή και διορισμοί σε κομματικά αξιώματα.

Περισσότερα...
 
H AYTO ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ως ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 16:22

                                         του Βασίλη Τακτικού

α) μέρος

Τι σημαίνει η αυτοοργάνωση για το νέο Κίνημα των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών και γιατί Ο ΓΑΠ επιλέγει ένα τέτοιο οργανωτικό μοντέλο λειτουργίας του κινήματος, είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει πολύ από εδώ και μπρός το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Προς το παρόν οι πολιτικοί αναλυτές, τα άλλα κόμματα και το μιντιακό σύστημα, αντιμετωπίζουν αυτή τη θεσμική πολιτική καινοτομία ως ένα πρόσκαιρο οργανωτικό σχήμα και δίνουν μόνο επιφανειακή σημασία.

Από την άλλη πλευρά οι κομματικοί αξιωματούχοι γαλουχημένοι είτε στο πελατειακό πολιτικό σύστημα είτε, στο λεγόμενο Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό της αριστεράς και της κομματικής ιεραρχίας, αδυνατούν να κατανοήσουν τη δυναμική μιας τέτοιας προοπτικής που κάνει το πολίτη συμμέτοχο των πολιτικών αποφάσεων. Για αυτό μέχρι τη τελευταία στιγμή προσπάθησαν να αποτρέψουν την ίδρυση ενός νέου κόμματος.

Το αποτέλεσμα όμως, της  αυτοοργάνωσης και όλης αυτής της διαδικασίας αυθόρμητης συμμετοχής μπορεί να τους ξαφνιάσει. Έχουν ήδη αιφνιδιαστεί με τη συσπείρωση γύρω από τον ΓΑΠ νέων εθελοντών του πολιτικού ακτιβισμού. Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.

Περισσότερα...
 
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ TO ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ… ΩΣ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ; "Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος" ….σπόρος καινοτόμων ιδεών και πολιτικών πρακτικών. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 16:22

Του Βασίλη Τακτικού

Πολλοί από τους επαγγελματίες πολιτικούς και δημοσιογράφους δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη και να το συνειδητοποιήσουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει με «νέο κόμμα» και μάλιστα ότι μπορεί να γίνει δυναμικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στις εκλογές που έρχονται, παίρνοντας, ένα σημαντικό ποσοστό και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερο από εκείνο του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο.

Δεν μπορούν να  συνειδητοποιήσουν τι είναι αυτό που τον κρατάει με τέτοιες αξιώσεις δυνατότητες και προοπτικές  στη κεντρική πολιτική σκηνή και στέκεται όρθιος, παρά τη μανιώδη επικοινωνιακή καταδίωξη και όλα όσα επενδύθηκαν από τις οικονομικές και πολιτικές Ελίτ για φτιάξουν την εικόνα του ξοφλημένου και μοιραίου Πρωθυπουργού των Μνημονίων. Προφανώς τώρα αισθάνονται άβολα καθώς εκτός των άλλων αμφισβητείται η πολιτική αξιοπιστία και η επικοινωνία που ασκούν ως επάγγελμα

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter