i

Καλές Πρακτικές
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015 16:26
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
 
Μετά τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και την ψήφισή τους στη βουλή, αναγκαστικά έρχεται στο τραπέζι και το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Σε ειδική σύσκεψη άλλωστε ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα ως προτεραιότητα αφού πρώτα παραδέχθηκε δημόσια ότι χάθηκε χρόνος από το εσωτερικό μέτωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς όσο η Κυβέρνηση είχε ρίξει όλο της το βάρος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.
Περισσότερα...
 
Το μοντέλο της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 12:51

gewrgia

Η στροφή προς την πραγματική οικονομία, στα αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες για την κοινωνία, περνάει κατά πρώτο λόγο άμεσα από την κοινωνική γεωργία και το δίκαιο εμπόριο στις ανταλλαγές αγροτικών προϊόντων και την επανίδρυση μιας νέας γενιάς κοινωνικών συνεταιρισμών.

Ο πρωτογενής τομέας είναι η βάση της πραγματικής οικονομίας, δηλαδή τομέας παραγωγής για τα άμεσα αγαθά επιβίωσης που χρειάζεται η κοινωνία. Ορισμένα από αυτά τα βασικά αγαθά δεν χρειάζονται δύσκολες και περίπλοκες διαδικασίες για την παραγωγή τους με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες. ‘Έπειτα για τη διάθεση των αγαθών αυτών, λύση αποτελεί η σύσταση διαφόρων κοινωνικών συνεταιρισμών, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν και ειδικές καλλιέργειες με ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ένα οργανωμένο εγχείρημα προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει στη μεταστροφή νέων ανθρώπων και επιστημόνων προς την αγροτική οικονομία, δίνοντας στο επάγγελμα του αγρότη ιδιαίτερη σημασία και νέο κοινωνικό περιεχόμενο.

Προϋπόθεση για αυτή τη στροφή προς τη γεωργία είναι η αλλαγή της κοινωνικής κουλτούρας προς την υποστηριζόμενη γεωργία. Να προβληθούν οι νέες δυνατότητες αξιοποίησης υλικών και ανθρώπινων πόρων και κυρίως η δραστική μείωση του κόστους διαμεσολάβησης.

Περισσότερα...
 
Από τη μισθωτή εργασία στη συνεργασία και το συνεργατισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 12:34

synergatismos

Παρά τα ενισχυμένα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας παγκοσμίως, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και στην Ελλάδα της κρίσης έχει ανέβει σε απελπιστικά ποσοστά της τάξεως του 28%. Ποιος μπορεί να επαίρεται λοιπόν για τη σωστή χρήση των προγραμμάτων αυτών όταν τα αποτελέσματα αντιμετώπισης της ανεργίας είναι τόσο απογοητευτικά;

Όλα αυτά όμως μοιάζουν να έχουν αλλάξει για τη νέα γενιά, από όταν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παγκοσμίως άρχισε να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της το διαδίκτυο και να δημιουργεί προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χαρακτηριστικότερο το Facebook.

Περισσότερα...
 
«Ενεργοί μικροοργανισμοί: σύμμαχοι στη ζωή» PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 16:32

Γράφει Ευαγγελία Κωτσοβίνου,
Γεωπόνος, Γ.Π.Α., M.Sc.

kwtsovinouΣτη φύση υπάρχουν ωφέλιμοι αλλά και βλαβεροί μικροοργανισμοί, καθώς και ουδέτεροι που ακολουθούν αυτούς που θα επικρατήσουν. Οι ωφέλιμοι χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τρόφιμα, που καταναλώνουμε, όπως το ψωμί, το κρασί και το γιαούρτι. Ακόμα, αξιοποιούνται προς όφελος της υγείας μας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της γεωργίας-κτηνοτροφίας. Σύμμαχοι λοιπόν στη ζωή, οι ενεργοί μικροοργανισμοί έχουν ευρεία εφαρμογή σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ένα ακόμα ενδιαφέρον να ειπωθεί για αυτούς είναι ότι χρησιμοποιούνται στο καθαρισμό του σπιτιού, σε συσκευασίες απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον και το χρήστη. Τέλος, ο βιολογικός καθαρισμός των υδάτων γίνεται πιο εύκολος και αποτελεσματικός με τους ενεργούς μικροοργανισμούς.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Υγιεινή Διατροφή των Παιδιών PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 16:28

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου,
Γεωπόνος, Γ.Π.Α.,
M.Sc.

 

f19-kotsovinou-2Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να τρέφονται σωστά. Οι γονείς έχουν τον πρώτο λόγο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και μετά έρχεται το σχολείο. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι αποδεδειγμένα σωτήρια για πολλές παθήσεις και αν ένα παιδί παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της διατροφής του, για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει σωστά, τότε θα έχει πολλές άμυνες και αντοχές στη μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα...

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 11

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter