i

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Ένσταση για παράνομη συμμετοχή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας

Κύριε Υπουργέ

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις σας ότι θα εξαιρεθούν του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας όσοι φορείς ιδρύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πριν την προκήρυξη και ότι ακόμη θα εξαιρεθούν και εκείνες που συνδέονται με πολιτικούς και πολιτικά επαγγελματικά στελέχη.

Θέλουμε να θέσουμε υπ' όψιν σας ότι κατά την γνώμη μας και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ εμμέσως πλην

σαφώς εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων που παρανόμως διεκδικούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους εξής λόγους.

• Διότι η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού του ΙΝΕ ΓΣΕΕ έγινε στις 31-5-2011, δηλαδή ένα μήνα πριν την προκήρυξη του προγράμματος προκειμένου να είναι επιλέξιμος φορέας και στη περιφέρεια Πελοποννήσου.
• Διότι στη σύνθεση του μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και υψηλά αμειβόμενα στελέχη από το κράτος.
• Διότι το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΣΕΕ δεν είναι μη κυβερνητικός, μη κρατικός οργανισμός όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού χρηματοδοτείται 100% από δημόσιους πόρους.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αρχόντων το ΙΝΕ ΓΣΕΕ διεκδικεί 500 από τις 1000 συνολικά θέσεις εργασίας της Κορινθίας!!! Όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει μονοπώληση του προγράμματος από ένα μόνο φορέα και μάλιστα από την Αθήνα, στην θέση του οποίου θα έπρεπε να ήταν πολλές περιφερειακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Εκτιμούμε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία αλλά και η κοινωνική στοχοθεσία διάθεσης των πόρων του ΕΚΤ και μεταφέρονται τεχνηέντως οι πόροι αυτοί, από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε εξαρτώμενους από το κράτος φορείς.

Ζητάμε την άμεση εξαίρεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ απο τους δικαιούχους του προγράμματος επιφυλασσόμενοι προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και παντός άλλου δικαιώματος μας.


Ο πρόεδρος
Ευ. Σπινθάκης

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter