i

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Λάρισα 2/9/2011
κοινοποίηση:
1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη
2. ΑΣΕΠ-Υπόψη κ. Γενικού Διευθυντή
Απαίτηση των ΜΚΟ η άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Απαράδεκτες οι βολές κατά των Εθελοντικών Οργανώσεων

Αξιότιμε, κε Πρωθυπουργέ,
Επειδή, δυστυχώς, για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού και της προσπάθειας επιβεβαίωσης της ύπαρξης κάποιων, ως δημόσιων προσώπων, οι βολές και οι ιδιαιτέρως συκοφαντικές, για τις Εθελοντικές Οργανώσεις, δηλώσεις, συνεχίζονται, με αφορμή την υποβολή προτάσεων στα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας, ζητούμε από όλους αυτούς, να αφήσουν ήσυχες τις Εθελοντικές Οργανώσεις, οι οποίες το μόνο που κάνουν, όλα αυτά τα χρόνια, είναι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ανιδιοτελώς και όχι επί «μισθώ» και να ζητούν διαφάνεια τόσο στις αποφάσεις, όσο και στη διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων, που προορίζονται για την Κοινωνία των Πολιτών.

 Επειδή, τεχνητά, δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ΜΚΟ (που στο σύνολο των προσλήψεων, διεκδικούν, μόνο το 10%,το υπόλοιπο 90% το διεκδικεί η ΓΣΕΕ!!)), τάχα, θα έκαναν προσλήψεις, χωρίς κανένα κριτήριο, πληροφορούμε όλους, ότι η εμπλοκή των ΜΚΟ έγινε, , μόνο και μόνο, επειδή θα υπήρχαν κανόνες ΑΣΕΠ στις προσλήψεις και θα υπήρχε διαφάνεια.

 Αν δεν υπήρχε η πρόβλεψη για κανόνες, εμείς οι ίδιοι θα τους ζητούσαμε να υπάρξουν και θα καταγγέλλαμε τις διαδικασίες. Και πιστεύουμε ότι και το Υπουργείο επιθυμούσε και επιθυμεί την ύπαρξη ξεκάθαρων διαδικασιών στις προσλήψεις των 55.000 ανέργων και οι πόροι του ΕΚΤ να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να γίνουν δράσεις επωφελείς για τη χώρα..

Γιατί η διαφάνεια για όλους εμάς, τους Εθελοντές, είναι ο βασικός πυλώνας δράσης μας.

 Επειδή, κε Πρωθυπουργέ,

μας εμπλέκουν, άδικα, σε θέματα που δεν μας αφορούν, ενώ η δική μας επιδίωξη, είναι να υλοποιήσουμε χρήσιμες, για το κοινωνικό σύνολο, δράσεις και μόνο,

Επειδή, ορισμένοι πολιτικοί, διάφορων αποχρώσεων και, αλίμονο, επίδοξοι σωτήρες, για λόγους και μόνο εντυπώσεων, άγνωστο γιατί, μας προσβάλουν με όλα αυτά που δηλώνουν, αγνοώντας ότι στην Ελλάδα, λειτουργούν, δεκαετίες τώρα, περί τις 10.000 Εθελοντικές Οργανώσεις.

 Για τον λόγο αυτό , το, Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, που αγκαλιάζει εκατοντάδες υγιέστατες Εθελοντικές Οργανώσεις, σε όλη τη Θεσσαλία, ξεκαθαρίζει ότι στο όνομα των -καταδικαστέων απ’ όλους - μεμονωμένων περιστατικών, δεν θα επιτρέψει να κηλιδωθούν οι εκατοντάδες οργανώσεις, που με κόπο, θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν, όλα αυτά τα χρόνια, τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.

Η πολιτισμική, περιβαλλοντική και οικονομική παρακμή της πατρίδας μας, οφείλεται σε όλους αυτούς, που με κάθε τρόπο διαχειρίστηκαν τις τύχες της και όχι στις Εθελοντικές Οργανώσεις.

Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδίδονται και να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται, αυστηρά.

 Η, δε, αναζήτηση, «εξιλαστήριων θυμάτων» και η κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων, κάθε άλλο, πάρα μας τιμά, ως πολίτες και ως χώρα και δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις πρόσφατες τραυματικές μας εμπειρίες, που υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.

 Ευτυχώς, στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών μας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την πολιτισμική- παρακμή και την έκπτωση των αξιών. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στερούνται πολλά, από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, τον χρόνο τους, ξοδεύουν χρήματα από το υστέρημά τους, για να συμβαίνουν σπουδαία γεγονότα και να λειτουργούν όλες αυτές οι Οργανώσεις, που, δυστυχώς, ουδέποτε, στήριξε και αγκάλιασε, πραγματικά, η Πολιτεία και στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν.

 Για τον λόγο, αυτό ζητούμε την παρέμβασή σας κ. Πρωθυπουργέ,

προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και τους διευθύνοντες το ΑΣΕΠ, να συνεργαστούν άμεσα και να αναλάβει ο ανεξάρτητος φορέας του ΑΣΕΠ, κατά αποκλειστικό τρόπο, τις επιλογές όλων, όσων θα απασχοληθούν, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι κρίμα, ένα τόσο απλό θέμα να το κάνουμε τόσο περίπλοκο, αφού έχουμε τόσα άλλα σπουδαία να κάνουμε, επί της ουσίας του προγράμματος.

 Ζητούμε, ν α μας απαλλάξουν, από όλο αυτό το βάρος της επιλογής των απασχολούμενων και να μπουν όλα εκείνα τα κριτήρια που εξασφαλίζουν αξιοκρατία, σε ένα πρόγραμμα, που δυστυχώς δεν θα λύσει, σε μόνιμη βάση, το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που ταλαιπωρεί τη χώρα μας.

 Στο όνομα, λοιπόν, όλων αυτών, των αξιοπρεπέστατων ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, διεκδικεί από την Πολιτεία κανόνες, ισονομία στην μεταχείριση και διαφάνεια. Γιατί, αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές. Να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία, που να κινείται με κανόνες, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.

 Έχουμε, τους μηχανισμούς και έχουμε και το ήθος, να σταθούμε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Ούτε, έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και πιο πολύ στα παιδιά μας. Μήπως και στη συνείδησή τους διασωθούμε, για τα δεινά που οι δικές μας γενιές τους φόρτωσαν, πριν καν να γεννηθούν.

Περιφερειακό Παρατηρητήριο Θεσσαλίας Κοινωνίας Πολιτών

 Με Εκτίμηση και Σεβασμό

Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter