i

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα πληροφορικής για τους ανέργους της Τρίπολης
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2012 12:12

Αναδημοσίευση από kalimera-arkadia.gr

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του Ε.Π «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» θα υλοποιήσει στην Τρίπολη επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων με τίτλο: «Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ».

Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι:

A. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή

B. Πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με κριτήριο α) το ετήσιο εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα μέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους β) τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή με δήλωση του Νόμου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους.

Οι βασικές θεματικές ενότητες των προγραμμάτων είναι:

Εισαγωγικές Ενότητες (windows)

Επεξεργασία κειμένου (Word)

Λογιστικά Φύλλα (Excel)

Εφαρμογές στο Διαδίκτυο (Χρήση Internet)

Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας

Προετοιμασία του καταρτιζόμενου για την αγορά εργασίας

Βάσεις Δεδομένων (Access)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1.Έντυπη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα που διατίθεται και από την ιστοσελίδα του ΚΕΚ (www.inegsee.gr)

2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών

4. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα                        

5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έχετε παρακολουθήσει άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ και ότι τα στοιχεία του βιογραφικού είναι αληθή.

6. Φωτοαντίγραφο της Κάρτας Ανεργίας

7. Παραπεμπτικό έγγραφο από τα ΚΠΑ (Κέντρα Προώθησης   Απασχόλησης) του Ο.Α.Ε.Δ.

Για τους Άνεργους πτυχιούχους ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ απαιτείται η προσκόμιση του Εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή δήλωση του Νόμου 1599/86 όπου βεβαιώνεται η ανεργία αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους και βεβαίωση εγγραφής τους στα επιμελητήρια.

Πληροφορίες για συμμετοχή δίνονται από το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, διεύθυνση Σπάρτης 8, Τρίπολη, Θανάσης Παπαδολιάς – Νίκος Αποστολόπουλος τηλ. 2710243345, ώρες επικοινωνίας 09:00 – 14:00

Βασικό στοιχείο διασφάλισης της ποιότητας των συγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης, αποτελεί η πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων.

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 100 ώρες και οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 2,00€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης (3,00€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης για καταρτιζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες).

Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της συμβολής του στις προτεραιότητες της Κοινότητας για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, (άρθρο 158 της ενοποιημένης Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2012.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter