i

Διάλογοι για την Κοινωνική Οικονομία με τον Βασίλη Τακτικό

Κοινωνικό Συμβόλαιο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού

στη Νατάσα Στάμου, Δημοσιογράφο

 

 

Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Social Activism» μια σειρά θεμάτων στους τομείς κοινωνικού ακτιβισμού, κοινωνικής αρωγής και ανθρωπιστικής δράσης στην περιοχή του Δήμου της Αθήνας. Παράλληλα στο διάστημα αυτό αναδείχτηκε ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών δομών του Δήμου που λειτουργούν και των προβλημάτων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Περισσότερα


Κοινωνικός Ακτιβισμός, εθελοντισμός και Κοινωνική Οικονομία

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού
στη Νατάσα Στάμου, Δημοσιογράφο

Ο κοινωνικός ακτιβισμός γεννιέται από την ανάγκη κινητοποίησης των ανθρώπινων πόρων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του κοινωνικού αποκλεισμού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων καλείται αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο να αντιμετωπίσει: την εξαθλίωση που παρατηρείται ιδιαιτέρως στο Κέντρο της Αθήνας, μίας πόλης που έχει καταλήξει «πόλη – φάντασμα», όπως είναι και ο χαρακτηρισμός που έχει δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Καμίνης.

Περισσότερα


Δημοσιογραφία Πολιτών και Συμμετοχική Δημοκρατία

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού,
Διευθυντή της «Social Activism Αθηνών» στις
Αναστασία Πρίφτη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο &

Νατάσα Στάμου, Δημοσιογράφο

Σε μια παρουσίαση εφημερίδας θα περίμενε κανείς να ακούσει τι έχει αναδείξει μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο μέσο και ποια είναι πορεία του. Στη σχετική εκδήλωση όμως του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του «5ου Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας πολίτης, Ευρωπαίος πολίτης», που φιλοξενήθηκε στο πολυσυνέδριο «Money Show», τα στελέχη της εφημερίδας δεν περιορίστηκαν εκεί.

Περισσότερα


Ανθρώπινοι πόροι και έξυπνη διαχείριση της γνώσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Συνέντευξη του κ. Βασίλη Τακτικού, Διευθυντή της Social Activism Αθηνών,
στην Κοινωνιολόγο Ελένη Καλησπεράτη

Το ζήτημα της «έξυπνης διαχείρισης της γνώσης» είναι από τα πολλά θέματα που απασχόλησαν την ηλεκτρονική εφημερίδα Social Activism Αθηνών. Για τη σημασία αυτής της θεματολογίας, ρωτήσαμε το Διευθυντή της, Βασίλη Τακτικό, να αναφερθεί ειδικότερα για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα


Κοινωνική Οικονομία –Ακτιβισμός και Συλλογικές Οργανώσεις

Ακτιβισμός – Κοινωνική Οικονομία

Συνέντευξη του κ. Βασίλη Τακτικού στη Γεωργία Μπουρτζάλα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Η κοινωνική οικονομία, καταρχήν, βασίζεται σε κοινωνικά δίκτυα. Στη δικτύωση των ίδιων των ανθρώπων οργανώνοντας συλλογικότητες σε τοπικό επίπεδο, σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και συλλογικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα


«Κοινωνικά Αγροκτήματα» Μια πρόταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνέντευξη κ. Βασίλη Τακτικού

Επιμέλεια: Ελένη Πισιμίση,

Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, M.Sc.

Ο διευθυντής των ηλεκτρονικών εφημερίδων της Social Activism και Oikopress που εκδίδονται με συμπράττοντες φορείς την ΑμΚΕ «Ερύμανθος», το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα, κ. Βασίλης Τακτικός έχει απευθύνει σε μία σειρά δήμων της Αττικής αλλά και της περιφέρειας, την πρόταση για τη δημιουργία «κοινωνικών αγροκτημάτων».

Περισσότερα


 «Το καταναλωτικό κίνημα» και ο κοινωνικός ακτιβισμός απέναντι στην κρίση

Συνέντευξη του κ. Βασίλη Τακτικού, διευθυντή της Οίκοpress,

στον Αθανάσιο Κόκκοτο, Διαχειριστή περιβάλλοντος – Περιβαλλοντολόγο

 

Το καταναλωτικό κίνημα είναι το αντίδοτο και η ελπίδα για την αντιμετώπιση του παρασιτικού συνδικαλισμού, υποστηρίζει ο κ. Βασίλης Τακτικός. Ο κοινωνικός ακτιβισμός έναντι της γραφειοκρατίας και του υψηλού κόστους των τιμών.

Περισσότερα


Δια Βίου Μάθηση και έξυπνη διαχείριση της γνώσης

Γράφει ο Βασίλης Τακτικός

H Τοπική Αυτοδιοίκηση εν μέσω κρίσης έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως ανεργία, φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και μόνο ένας ουσιαστικός τρόπος υπάρχει. Να διαχειριστούμε καλύτερα τους ανθρώπινους πόρους και τη γνώση που υπάρχει σε πολλούς τομείς και μένουν αναξιοποίητοι λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της διοίκησης είτε του Κράτους είτε του Δήμου.

Περισσότερα


Επιχειρηματικότητα και επινόηση θέσεων εργασίας

Επιμέλεια: Γαρυφαλλιά Γκαντζούνη,
Manager Ανθρώπινου Δυναμικού

Διάλογος με το διευθυντή της «Social Activism» Βασίλη Τακτικό.

Στο σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχουν απεριόριστες προσφερόμενες θέσεις εργασίας, ούτε αυτές προκύπτουν αυθόρμητα, ούτε μπορεί να τις δημιουργήσει απεριόριστα το κράτος.

Περισσότερα


Η σχέση της Κοινωνικής Οικονομίας με την Συμμετοχική Δημοκρατία

Συνέντευξη Βασίλη Τακτικού στην Αναστασία Πρίφτη

 Α.Π: Κύριε Τακτικέ είστε συντονιστής του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και συχνά αναφέρεστε στα κείμενά σας στη συμμετοχική δημοκρατία, σε συνάρτηση στην κοινωνική οικονομία και όλα αυτά σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση και την κοινοτική οικονομία.

Περισσότερα


Ο συνδικαλισμός των προνομιούχων και η αδιαφορία για τους ανέργους

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού

στη δημοσιογράφο Γεωργία Κεραμάρη

 

Παρασιτικό σύστημα λειτουργίας κράτους, τραπεζών και συνδικαλισμού.

Γ.Κ.: Διανύοντας μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, παρατηρούμε παράλληλα την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την παράλληλη μείωση του ρόλου των συνδικάτων.

 

Περισσότερα


 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος