i

Παραδείγματα πράσινων ιδεών PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 17 Μάιος 2009 14:16

Διαγωνισμός «Πράσινης Επιχειρηματικής Ιδέας» από το Συμβούλιο Λέσχης Επιχειρηματικότητας

Οι υποψήφιοι θα προσκληθούν σε ένα μοναδικό σεμινάριο ιδεών στο ALBA, όπου εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες λεπτομερώς στο πώς να αξιοποιήσουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Το Νοέμβριο του 2008, θα δοθεί η δυνατότητα στις καλύτερες πράσινες επιχειρηματικές ιδέες να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στο Συμβούλιο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ενώ στις καλύτερες ιδέες θα δοθεί ως έπαθλο το ποσό των €3.000. Τέλος, ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού θα υιοθετηθεί από μία ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, η οποία θα τον βοηθήσει στην υλοποίηση της επιχειρηματικής του ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: ή να απευθυνθούν στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ALBA (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ: 210 8964531-8).Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών από το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης
(καταχώρηση 30/9/2008)

Η Εταιρία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με τίτλο "Innovative Ideas in Central Macedonia 2008". Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν και να προωθηθούν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια από την γεωγραφική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή επιχειρηματικών ιδεών είναι η 6η Οκτωβρίου 2008, ενώ για την υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων (στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού) η 24η Οκτωβρίου 2008. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης ή να επικοινωνούν με την Εταιρία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης: τηλέφωνο 2310 498204, κ. Νίκος Κατσιαδάκης.

ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Βιωματικά εργαστήρια για εκπαίδευση στις βιοκαλλιέργειες πραγματοποιούνται από τη μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, την περίοδο από 20 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2007 σε συνεργασία με βιοκαλλιεργητές του Μαραθώνα. Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε κτήματα με βιολογικές καλλιέργειες και αφορούν τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων που είτε είναι άνεργοι, είτε η εργασιακή τους απασχόληση είναι επισφαλής, είτε θα ήθελαν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και να γνωρίσουν καλύτερα ένα από τα επαγγέλματα που κατʼ εξοχήν προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη: τις βιολογικές καλλιέργειες.

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος έχουν συγκροτηθεί ομάδες 8-10 ατόμων τα οποία διαμένουν μαζί για 10 ημέρες και εργάζονται ομαδικά για 5 ώρες καθημερινά υπό την καθοδήγηση του βιοκαλλιεργητή και των συνεργατών του, αποκτώντας δεξιότητες και παράλληλα θεωρητική εκπαίδευση στο αντικείμενο των βιολογικών καλλιεργειών. Ορισμένα από τα απογεύματα τα μέλη των ομάδων παρακολουθούν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα το περιβάλλον, την πράσινη απασχόληση και επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες περνούν τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τους, με ομαδικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες ενισχύονται η αποτελεσματική συνεργασία στο πλαίσιο της ομάδας, η αυτοδιαχείριση και η προσωπική πρωτοβουλία.

Οι δράσεις εντάσσονται στο έργο «Αειφόρος Απασχολησιμότητα» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ενέργεια για το Αύριο» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal. Στόχος του έργου είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και κυρίως της βιώσιμης απασχολησιμότητας μέσω της ανάδειξης και προώθησης των νέων «πράσινων επαγγελμάτων» καθώς και των ευέλικτων μορφών οργάνωσης της εργασίας, σε επιχειρήσεις και φορείς της Ανατολικής Αττικής.  

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Δήμο Μαραθώνα και πραγματοποιείται στα κτήματα των βιοκαλλιεργητών κου Θανάση Πούλιου και κου Φαβιανού Ρουγγέρη.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter